Mjøndalen vant kvalikdrama på overtid:

- Himmel og helvete

Mjøndalen er klare for Eliteserien, etter et kvalikdrama uten like mot Sogndal, hvor avgjørelsen kom langt på overtid.

OVERTIDSDRAMA: Markus Nakkim stanget inn vinnermålet på overtid, etter et kvalikdrama uten like. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Mjøndalen - Sogndal 3-2 (1-0)

VALLE (Dagbladet): Markus Nakkim stanget inn vinnermålet på overtid, etter et kvalikdrama uten like.

Et kvarter før slutt ble Akor Jerome Adams og Tomas Kristoffersen kastet innpå etter at Sogndal lå under, og ikke hadde skapt noe som helst.

På to minutter snudde de kampen med to kjappe scoringer. Etter at Sogndal hadde sett sjanseløse ut i 75 minutter.

Men Ole Amund Sveen utliknet, og kampen gikk mot ekstraomganger, helt til Nakkim dukket opp og avgjorde kampen.

- Det er himmel og helvete. Som at man står fora geværmunningen og skal bli henretta, så slipper man unna. Det er så store kontraster nesten. Er så ekstremt glad og lettet for dette, beskrev Vegard Hansen til Dagbladet.

I Sogndal var det bunnløs fortvilelse.

- Det er vanskelig å sette ord på det egentlig, det er så vanvittig kjipt. Det er brutalt, sa Sivert Mannsverk til Dagbladet etter kampen.

2-2-scoringen til Ole Amund Sveen burde kanskje vært avblåst for offside, skal man tro TV-bildene. Det får Mannsverk til å fortvile.

- Det er spinnvilt hvis det er offside. Det sier litt, da skal alt gå imot oss. Mjøndalen sier at alt går mot dem, sa er det en dommeravgjørelse som sender de til Eliteserien 2021.

- Skuffet

- Det er en skuffet gjeng. Vi fortjente mye mer etter en god andre omgang. Vi vet de er gode på dødball, så det er skuffende, sa Geir Bakke til Eurosport etter kampen.

Alle Mjøndalens mål kom fra dødball.

Christian Gauseth valgte å sette lys på noe litt annet en bragden i intervjuet med Eurosport etter kampen

- Mange skylder oss en unnskyldning, blant annet dommer-Norge, og sier at Mjøndalen har blitt bortdømt flere ganger denne sesongen.

Tidlig ledermål

Allerede etter ti minutter kom ledermålet for Mjøndalen.

Ole Amund Sveen vant en duell inne i feltet på en Mjøndalen-dødball. Det så ikke farlig ut, men det var kaos i feltet, og på merkelig vis lurte ballen seg inn i mål via stolpen.

Derfra hadde bruntrøyene god kontroll på kampen, mens Sogndal slet med å spille seg fram til farligheter.

Isteden var det Mjøndalen som skapte sjanser. Først ved at Sogndal-keeper Renze Jagger Fij serverte motstanderen med et dårlig utkast. Sveen prøvde seg på en lobb, men keeperen kom seg tilbake i tid til å redde.

Så etter pause da Mjøndalen satte inn et voldsomt trykk på en corner, men en Sogndal-spiller reddet på strek.

Etter en drøy times spill smalt det igjen inne i Sogndal-feltet. Daniel Eid og Sveen ble liggende nede etter en duell, og begge holdt seg til hodet.

Sogndals Eid måtte ut etter den tøffe duellen.

Drama

Like etter fikk Sogndal sin første store sjanse. En dødball ble slått inn, ballen ble liggende fri inne i fem-meteren, men Mjøndalen fikk ballen unna.

Det var starten på et Sogndal-press. Eirik Bakke gjorde flere bytter, og ti minutter før slutt ga det uttelling.

Markus Nakkim felte en Mjøndalen-spiller, og Sogndal fikk straffe. Den satte innbytter Akor Adams i mål, via fingertuppene til Sosha Makani.

Minuttet etter smalt det igjen. En annen innbytter, Tomas Kristoffersen, banket ballen i mål da han fikk den inne i feltet.

Men det skulle ikke holde for Sogndal, for Ole Amund Sveen og Markus Nakkim scoret hvert sitt mål og Mjøndalen holder plassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer