Himmelsk!

ULLEVAAL (Dagbladet): Klokka 21.15 norsk fotballhistorisk tid i går kveld, etter tre dødballer og et mål fra himmelen: Norge er i EM!

- Det er vanskelig å beskrive, men det er jævlig gøy, sier Myggen. Alt mens Nils Johan Semb er tilbake fra gråten. Og der har du det - følelsene denne enorme kvelden på Ullevaal. Da Norge tok et nytt internasjonalt sjumilsteg.

Og la det være sagt med en gang; Norges kvalifiserende matchball mot Slovenia var rått parti. For var det kamp så var det verdens korteste.

Og:

Da matchklokka hadde slått 18 minutter var det over.

Bent Skammelsrud åpnet ballet med en overskrudd corner via en slovensk hofte og i mål. I forkant av den hjelpeløse Rudi Istenic var Erik Hoftun og brøytet vei med alt han hadde. Og da fire tribuner reiste seg i ekstase så jeg for første gang Nils Johan Semb ute på sidelinja. Veldig lettet.

To minutter seinere var han der igjen. Og nå er beskrivelsen henrykt. For den armen han hentet i bukselomma - og som ljog mot himmelen som en uppercut - var akkurat det alle følte.

Fordi Steffen Iversen hadde gjort 2- 0 på en enorm kraftanstrengelse av en heading.

- Gutta trodde det var over på 1- 0, sier Nils Johan Semb. - Jeg er trener og derfor mer nøktern. Men vi var fryktelig gode i første omgang. Slovenia var jo ikke i nærheten.

Et skoleeksempel

3-0 kom fra Solskjær og før halvtimen var spilt. Og for tredje gang var det en dødball. Og skal lange innkast læres bort til framtidas talenter så er dette målet et skoleeksempel til nasjonal glede.

Fordi det hadde alt. André Bergdølmo kastet ballen mot den første stolpen. Der var sønnen til faren sin - Litj Ivers - og headet bakover med et par hoders margin. Og fordi han alltid lukter mål kom sjølsagt Leo og headet det perfekte i undersida av tverrliggeren.

Resten pannet Solskjær i garnet.

- Jeg hadde 11- 0 i sjanser ved pause, sier Nils Johan Semb.

Det er utklassing det. Maltraktering av gruppas nest beste lag.

Kunststykke

Og så det siste målet da - plukket opp, driblet fram og satt i scene av Erik Mykland i dansesko. Et surrealistisk hyggelig syn spør du meg. For da pasningen kom 90 grader på tvers av den lilles bevegelse - etter at tre mann var fintet til evigheten og den fjerde lå på rompa - var det jo bare for Leo å trille ballen i mål.

Hvilket han gjorde.

Ullevaal Stadion hadde ropt på Myggen før det store kunststykket. Nå - sjøl om det var Leo som hadde scoret - var det unison pes. Helt fortjent - for den lille var størst.

Eller for å være helt korrekt:

Enorm!

VI ER I EM! Stor glede over den historiske seieren.