Hinderjentene ble for små i VM

Alle tre slått ut i forsøket på 3000 meter.

Karoline Bjerkeli Grøvdal, Kristine Eikrem Engeset og Silje Fjørtoft er utslått av VM. I forsøket på 3000 meter hinder ble de som spurver i tranedans.

Grøvdal var den beste av dem. Hun løp inn til en flott niendeplass i heatet sitt, men selv om hun fikk 9.56,41, manglet hun 14 sekunder på å sikre seg en plass i finalen.

Hinderforsøkene i natt norsk tid viste at de norske ungjentene fortsatt har mye å lære og en vei å gå før de kan ta opp kampen mot de aller beste.

- Jeg er ikke skuffet, for Karoline (Bjerkeli Grøvdal) løp et godt løp. Det ble veldig tungt for Kristine (Eikrem Engeset), mens Silje (Fjørtoft) var uheldig og slo beinet i et hinder, sa sportssjefen i friidrettsforbundet, Ketil Tømmernes til NTB.

- Vi var forberedt på at det kunne ende som det gjorde her, at vi ikke fikk med noen til finalen, men med tanke på at gjennomsnittsalderen på våre løpere bare er på 18,5 år, så fikk jentene mange gode erfaringer, sa han.

- Jeg er fornøyd, selv om tiden ikke var all verden. Det var ikke opplegg for noe rekordløp her, for det gikk altfor sakte i starten. Derfor ble det ikke så tungt heller, men det var vått på grunn av svetten og luftfuktigheten, sa Karoline Bjerkeli Grøvdal til NTB.
Ga mersmak
- Dette ga mersmak, og jeg kan love dere at i de neste mesterskapene jeg skal være med i, så skal jeg videre til finalen, slo Grøvdal fast etter VM-debuten som senior.

Hun synes ikke hun fikk tatt ut alt i forsøksheatet lørdag. Farten i åpningen var for svak til det, men den norske ungjenta hang godt med de beste lenge, og hun var ikke mer enn snaue 13 sekunder bak vinneren i heatet, spanske Rosa Morato.

- Selv om jeg ikke klarte å komme videre til finalen, så vil jeg da absolutt si at VM har vært en positiv og god opplevelse, mente Grøvdal som kommer til å ta seg en liten pause fra trening og konkurranser når hun kommer hjem fra VM, for deretter å konsentrere seg om den kommende skisesongen.

- Jeg slo kneet i et hinder omtrent midtveis i løpet. Det gjorde så vondt at jeg måtte sette ned farten. Synd, for jeg var i ferd med å gjøre et godt løp, men det er slikt som skjer, sa Silje Fjørtoft til NTB.

MEST SKUFFET: Kristine Eikrem Engeset gråt av skuffelse etter at hun ble helt sist i sitt heat. Foto: Scanpix
MEST SKUFFET: Kristine Eikrem Engeset gråt av skuffelse etter at hun ble helt sist i sitt heat. Foto: Scanpix Vis mer

Hun kunne nesten ikke gå etter at hun kom i mål og måtte få hjelp fra det norske støtteapparatet.


Gråt av skuffelse
Kristine Eikrem Engeset var den av de norske hinderjentene som skuffet mest. Hun endte desidert sist i heatet sitt etter å ha slitt helt fra start og gråt av skuffelse etter innkomst.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Det må være dagsformen som sviktet helt. Jeg er veldig skuffet, for det har fungert så bra for meg på trening de siste dagene, sa Kristine Eikrem Engeset til NTB.

- Løpet mitt var «helt ræva», og jeg merket med en gang at både pusten og beina var tunge, la hun til.

Engeset slapp allerede etter to runder, og det var tydelig å se at det var en lidelse for henne å fullføre.

- Jeg må innrømme at jeg var inne på tanken om å bryte, men i og med at dette er et VM, kunne jeg ikke det, sa hun.

- Du har ikke tatt skrekken av denne opplevelsen?

- Nei, på ingen måte. Dette kommer jeg fort over. Det gjelder å tenke framover, og jeg må huske at jeg har hatt en veldig god sesong i år. Dessuten har det vært en god erfaring å være med i VM, mente Engeset.

- Noen løp er dårlige. Slik er det bare, men det er klart det er ekstra surt at jeg skal få et av de dårligste løpene mine i år her i VM, sa Kristine Eikrem Engeset til NTB.

Hinderjentene ble for små i VM
SMERTER:</B> Silje Fjørtoft slo kneet i et hinder underveis, og ble hemmet av det.
GA MERSMAK: Karoline Bjerkeli Grøvdal var fornøyd etter debuten i senior-VM og lover finaleplasser i de kommende mesterskapene.