Hinderløypa

Thierry Henry og Arsenal har fått beskjed om å bare fokusere på kveldens oppgjør mot Chelsea. Det første hinderet av åtte i det som kan bli en fantastisk sesong.

LONDON (Dagbladet): Men Arsenal-manager Arsene Wenger er som vanlig nøktern.

- For øyeblikket har vi ikke vunnet noe. Vi er bare i kvartfinalen, og Chelsea er første hinder, sier han.

Hele Storbritannia forbereder seg til kveldens første kvartfinaleoppgjør mellom Chelsea og Arsenal på Stamford Bridge.

- Det er viktig å spille fritt i hver kamp, og ikke ta noe på forskudd. Vi må gjøre vårt beste i kveld, sier Arsene Wenger foran kampen.

Hektisk program

I løpet av noen hektiske uker skal Arsenal møte rivalene Chelsea og Manchester United to ganger. Går de seirende ut av disse duellene, kan rekordlaget pryde pokalrommet med mye sølvtøy etter sesongen. Det vil ikke Arsene Wenger fokusere for mye på.

- Akkurat nå vil alle at vi skal løfte blikket å se flere uker fram i tid, men det nytter ikke. Den eneste måten å komme videre på er å fokusere på den neste utfordringen, sier Wenger.

Arsenal har hatt godt tak på Chelsea de siste årene, og har møtt rivalen 16 ganger på rad uten å tape. Det har gitt mediene grunn til å spekulere på en semifinale mellom Real Madrid og Arsenal.

- Vinneren skal møte Real Madrid eller Monaco. Jeg vet at 90 prosent av fotballentusiastene forventer Real Madrid, men jeg har lært at man ikke skal forvente noe, sier Wenger.

Kjemper for framtida

Kollega Claudio Ranieri gjør sitt ytterste for å overbevise sine egne spillere og omverdenen om at han ikke lar seg distrahere av ryktene om at han får sparken etter denne sesongen.

- Jeg vil ikke snakke om meg selv og om min framtid. Nå er det laget og kampen mot Arsenal som teller. De har slått oss tre ganger denne sesongen, men før eller seinere vil vi slå tilbake, lover Ranieri.

FULL KONTROLL: Thierry Henry under kampen mot Inter Milan på San Siro stadion 25. november i fjor.