Anna Svendsen

Hindret av lagvenninne: - Skikkelig dritt

Maiken Caspersen Falla sikret tredjeplass i Ruka, slått av svensk duo. Anna Svendsen derimot, kom seg aldri videre fra kvartfinalen, da hun ble hindret av lagvenninne Udnes Weng på oppløpet.

HINDRET AV LAGVENNINNE: Anna Svendsen. Foto: Torstein Bøe / NTB
HINDRET AV LAGVENNINNE: Anna Svendsen. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RUKA/ OSLO (Dagbladet): - Veldig imponert over Maiken. Hun har slitt med sykdom og vært litt usikker før dette, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug etter tredjeplassen til Falla.

Svenske Maja Dahlqvist vant foran Johanna Hagström. Falla sikret til slutt tredjeplassen.

Pallplass ble der derimot ikke på Anna Svendsen.

Semifinalen røyk

For semifinalen røyk da lagvenninne Lotta Udnes Weng hindret henne på oppløpet.

- Det var unødvendig da, vi kunne jo begge gått videre, sa Anna Svendsen til Dagbladet, om krasjen med Lotta Udnes Weng på oppløpet i kvartfinalen.

For med en andreplass i sitt kvartfinaleheat tok Lotta Udnes Weng seg videre til semifinalen. Men fikk gult kort for å ha hindret lagvenninne Anna Svendsen på oppløpet, som dermed ble slått ut.

- Jeg rakk ikke å strekke fram foten, på grunn av det sporbytte. Så det var skikkelig dritt egentlig, sier Svendsen videre.

- Hvorfor gjorde hun det?

- Jeg vet at hun ikke gjør det med vilje, kjenner jeg hun rett er hun lei seg for det, sier Svendsen som skulle ønske at Lotta Udnes Weng ikke hadde bytta spor.

Ikke snakket

Weng sier til Dagbladet at hun ikke har snakket med Svendsen etter situasjonen.

- Jeg har ikke snakket med henne ennå, men jeg skjønner at hun er lei seg og irritert. Det skal hun få lov å være, det hadde nok jeg også vært. Jeg får bare la det gå noen timer før jeg må legge meg så flat til henne som overhodet mulig, sier Weng.

I fjorårets sesong opplevde de svenske langrennsjentene interne krangler under sesongen - på spørsmål om dette kan skje med de norske jentene i år, svarer Weng:

- Hehe, nei jeg tror ikke det skjer. Vi er såpass gode venner at jeg tror ikke det. Det er jo dette vi har trent for i alle år, så litt temperament er bare bra, sier en skuffet Weng til Dagbladet.

- Det er en unødvendig situasjon som skjer, jeg tror hvis Lotta hadde holdt seg bak der så hadde Anna kommet seg videre. Det er uheldig for begge to. Jeg vet Anna syns det er veldig surt og jeg vet Lotta har dårlig samvittighet, at sier Ane Appelkvist Stenseth, som ikke tok seg videre fra sitt heat.

Falla og Udnes Weng videre

Falla, som bare var slått med 0,82 sekunder av Jessica Diggins i prologen, fikk det ikke til å stemme på oppløpet i kvartfinalen. For både Faehndrich og Neprjajeva var foran. Dermed var hun avhengig av en «lucky loser»-plass for å kunne ta seg videre til semifinalen.

- Litt urovekkende, mente TV 3s Jørn Sundby om Fallas utvikling.

Med en andreplass i sitt kvartfinaleheat tok også Lotta Udnes Weng seg videre til semifinalen.

Frida Karlsson vant sitt heat, men ingen kunne slå av de øvrige løperne slo tiden til Kalla, som gikk videre på tid.

Dermed var det bare Falla og Udnes Weng som tok seg videre til semifinalen.

Falla tok seg så vidt videre fra sin kvartfinale, og semifinalen ble en reprise, da hun kom på tredjeplass og tok seg videre på tid.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer