Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hindret ydmykelse med feberredninger

Og Celtic-treneren mener Neymars skuespill ga laget rødt kort.

• Celtic - Barcelona 0-1 (0-0)

(Dagbladet): For litt under ett år siden rystet Celtic Barcelona hjemme på Celtic Park.

18-år gamle Tony Watt kom inn som innbytter og puttet inn det verdifulle målet som førte til en sensasjonell 2-1-seier til hjemmelaget.

De siste dagene har skotske aviser minnet om at det er fullt mulig å slå Barcelona på hjemmebane.

Men dessverre for Celtic er Tony Watt utleid til Lierse, og mest sannsynlig så kveldens oppgjør på TV.

Barcelona manglet på sin side Lionel Messi, som fikk en muskelskade i låret under lørdagens kamp mot Almería i den spanske serien lørdag.

Erstatteren Fábregas Men i det 76. minutt sørget Messis ersatter, Cesc Fábregas, for at Barcelona-fansen kanskje ikke savner lagets store stjerne like mye.

Etter et praktangrep fra Barcelona, sørget de for at skottene ikke fikk noen reprise fra fjoråret.

Barcelonas mål kommer rett etter to store sjanser til hjemmelaget. Neymar tredde fint igjennom til Alexis Sánchez på kanten- som la inn til Fábregas som styrte ballen i motsatt hjørne med hodet - hans 20. Champions League-mål.

 SÅ RØDT:  Celtics kaptein, Scott Brown, måtte fikk rødt kort etter å ha sparket Neymar i ryggen. Dermed ble oppgaven vanskeligere for Celtic - som må takke keeper Froster i ettertid. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix
SÅ RØDT: Celtics kaptein, Scott Brown, måtte fikk rødt kort etter å ha sparket Neymar i ryggen. Dermed ble oppgaven vanskeligere for Celtic - som må takke keeper Froster i ettertid. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix Vis mer

Kampen minnet mye om fjorårskampen, hvor Barcelona trillet ball, mens Celtic forsvarte seg med hud og hår.

- Celtic er et lag som krever mye av en. Vi visste kampen kom til å koste oss mye, men jeg synes vi gjorde en bra kamp. Det var en komplett kamp fra vårt synspunkt - kanskje den mest komplette så langt denne sesongen, sier en fornøyd Cesc Fábregas til UEFA etter kampen.

Sparket Neymar i ryggen Første omgang bød ikke på de store sjansene. Neymar var involvert i begge de to største sjansen til Barcelona de første 45 minuttene.

I det 25. minutt endte veggspill mellom Neymar og Adriano med at sistnevnte satte ballen i nettveggen. Aller nærmest et mål var Neymar i det 40. minutt. 21-åringen fikk da et innlegg fra Pedro, som han forsøkte å sette i mål med venstrebeinte, med ballen gikk rett utenfor Celtics mål.

På motsatt banehalvdel var det Celtics Georgios Samaras som sto for forsøkene, men slet med at han for det meste var alene.

Første omgang startet som første omgang, men det tok ikke lang tid før Celtics gjorde oppgaven vanskeligere for seg selv.

Rett før 60 spilte minutter kom kampens mest dramatiske øyeblikk. En duell mellom Celtic-kaptein Scott Brown og Neymar endte med at Celtic-manager
Neil Lennon måtte stokke om på kamplanen.

Brown rev brasilianeren overende, og den godt plasserte dommeren fikk med seg at Celtic-kapteinen også sendte et spark i ryggen på Barcelona-spilleren idet han ble sittende på gressmatta.

Dermed måtte skottene greie seg med ti mann resten av kampen.

 ERSATTEREN:  Cesc Fábregas sørget for at savnet etter Messi ikke ble så stort, og fikset Barcelonas eneste mål. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB Scanpix
ERSATTEREN: Cesc Fábregas sørget for at savnet etter Messi ikke ble så stort, og fikset Barcelonas eneste mål. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er ikke overbevist om at det er rødt kort. Kontakten mellom de to er minimal, og det endret kampenn. Det er vanskelig nok å spille mot Barcelona med 11 mann, sier Celtic-trener Neil Lennon til BBC etter kampen.

Han mener at Neymar hjalp til i situasjonen.

- Neymar har et visst rykte. Noen ganger overreagerer han litt.

Fantastisk keeperspill På slutten av kampen viste Fraser Forster seg virkelig fortjent plassen i Celtic-målet.

Først var han raskt nede og tok ett skudd fra Sanchez fra 15 meter, og deretter var engelskmannen lynraskt oppe igjen og gjorde en tigerredning på returforsøket fra samme Barcelona-spiller.

Minutter senere sørger Forster igjen for at det nok er han mange vil snakke om i morgen.

Neymar kom alene igjennom med keeper, men da 21-åringen forsøkte å sette ballen nede i hjørnet, slenger Forster seg så lang han er - og sørget for at Barcelona ikke fikk mer enn en 1-0-seier på Celtic Park.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media