Hingis krever 370 mill.

370 millioner kroner. Det er hva tenniseneren Martina Hingis krever av Sergio Tacchini.

Hingis hadde en femårsavtale med den italienske klesfabrikanten, men i turneringer fra 1996 til 1999 hevder hun at italienerne leverte sko som var «upassende for konkurranse» og skadet føttene. Nå går Hingis til søksmål.

Hingis fikk undersøkt føttene av en doktor i New York som «bekreftet at det var en kronisk skade som skyldes skoene som var laget av Sergio Tacchini», står det i rettspapirene.

I oktober 1998 måtte Hingis, som nå er førsteseedet i verden, trekke seg fra turneringer i Filderstadt og Zürich. Samme måned ble hun undersøkt av en spesialist - anbefalt av Tacchini - i Milano.

Han anbefalte Tacchini å endre på skoene til Hingis, men dette klarte de aldri, ifølge Hingis. Hun var plaget fra oktober 1998 til juni 1999 og fikk behandling under ni ulike turneringer i Manhattan, Philadelphia, California og Sør Carolina.

I et brev datert 23. april 1999 ble Hingis sparket som Tacchinis talskvinne. Italienerne var misfornøyd med at hun ikke hadde på seg en Tacchini-hatt i en turnering og Tacchini-klær under et veldedighetsarrangement.

- Hun ødela vår image og våre produkter på grunn av sin oppførsel. Denne holdningen kan vi ikke godta lenger, het det i en uttalelse fra Sergio Tacchini.

Nå fortsetter saken i en rettssal i New York.

(AP/Dagbladet.no)

MILLIONSØKSMÅL:</B> Martina Hingis' dårlige tennissko kan bli dyre for en utstyrsfabrikant.