Hingis tilbake på tennisbanen etter kokainmisbruk

Har planlagt et comeback i fem år.

 VINNERSKALLE:   Martina Hingis gjør comeback på tennisbanen, fem år etter hun la opp. Foto: Elise Amendola / AP / NTB Scanpix
VINNERSKALLE: Martina Hingis gjør comeback på tennisbanen, fem år etter hun la opp. Foto: Elise Amendola / AP / NTB ScanpixVis mer

Martina Hingis har planlagt et comeback i fem år, og nå er hun snart tilbake. Det skjer i en WTA-turnering i dobbel i California.

Den sveitsiske jenta var verdensener som 16-åringen, men ble kastet ut av tennissporten etter en kokainsak 27-åring. 32-åringen spilte sin foreløpig siste WTA-kamp i 2007. Nå er hun klar for noen nye sett.

- Jeg har tenkt på det i fem år. Årsaken til at det er gått så lang tid er vel at jeg ikke helt har tatt sjansen på å stille på banen igjen, sier hun til Washington Post.

Hingis tok en pause som tennisspiller i 2002. Da var det skader som gjorde at hun måtte ha et opphold. I 2006 var hun tilbake igjen, men bare for en kort periode. En kokainskandale hun var innblandet i ødela for henne den gangen.

Nå gjør hun enda et comeback, men bare i double. Hun har ingen tanker om å stille opp i single, sier hun.

I California Open skal hun spille sammen med tsjekkiske Daniela Hantuchova, og de møter tyske Julia Görges og Darija Jurak fra Kroatia i første runde.

(NTB)