Hinter om exit etter sjokkuttalelse

Dette er fotballryktene.

HINTER OM EXIT: PSG-stjerne Kylian Mbappé (t.h.) kan være på vei bort fra den franske storklubben. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB Scanpix
HINTER OM EXIT: PSG-stjerne Kylian Mbappé (t.h.) kan være på vei bort fra den franske storklubben. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB ScanpixVis mer

Overgangsvinduet i England åpnet torsdag i forrige uke og stenger 8. august. Det gir snaut to og en halv måned med ferske overgangsrykter - også i de andre store ligaene.

Vi starter i Paris, hvor PSG-stjerne Kylian Mbappé sjokkerte mange med uttalelser han kom med i forbindelse med at han ble kåret til årets spiller i Ligue 1.

- Denne prisen er et viktig øyeblikk for meg, et vendepunkt i min karriere... Et øyeblikk der jeg får mer ansvar, kanskje i PSG, kanskje et annet sted, sa Mbappé til BeIN Sports, gjengitt av NTB.

Seinere utdypet han det som ble sagt fra scenen i møte med journalister.

- For meg var dette øyeblikket å si noe sånt. Når jeg sier noe, har jeg tenkt gjennom det. Om det blir i PSG, er det bra. Blir det et annet sted, blir det for å få en ny utfordring, sa Mbappé.

Dermed skyter Real Madrid-ryktene nok en gang fart. Dagen derpå skrives det at den franske angriperen kan være på vei til Zinedine Zidanes Real Madrid. Mbappé skal tidligere ha ønsket seg en overgang til den spanske storklubben.

Le Parisien skriver at forholdet mellom Mbappé og PSG-manager Thomas Tuchel er «bra», men spanske Marca melder at spilleren likevel er frustrert med Tuchel.

Juli i fjor gikk Real Madrid ut og dementerte rykter om at Mbappé var på vei til klubben. PSG sier på sin side i dag at Mbappé vil bli værende.

Tilbudt til PSG

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær er ute etter å forsterke troppen i sommer, og en av spillerne som har vært linket til de røde er Lyons Tanguy Ndombele (22).

Midtbanespilleren har imponert i Ligue 1, men nå kan det se ut som den franske klubben kan selge 22-åringen til PSG. For Lyon-president Jean-Michel Aulas forteller til franske Get French Football News at han har vært i kontakt med klubben.

- Jeg forhandler med de største europeiske klubbene og jeg kontaktet PSG personlig for å spørre dem om de ønsket å risikere å gå glipp av spillere med så stort talent, sier Aulas, gjengitt av Sky Sports.

Sky Sports melder også at Manchester City vurderer Leicester-stopper Harry Maguire, som erstatter for Vincent Kompany, som forlater de lyseblå etter sesongen.

Det er også mulig at spanske Nicolás Otamendi vil forlate Etihad i sommer, noe som i så fall gjør at Pep Guardiola vil være på utkikk etter to midtstoppere.

Usikker framtid

Det går mot en usikker framtid for West Ham-stjerne Marko Arnautovic, som var i ferd med å forlate London-klubben i januar. Klubbens styreformann Karen Brady insisterer på at det er manager Manuel Pellegrini som vil ha siste ord i saken.

- Det er det samme med alle spillere - framtida i klubben er avhengig av manageren. Ikke styreformannen, ikke styret og definitivt ikke av meg, sier Brady til Sky Sports.

Real Madrid skal sannsynligvis på handletur i sommer, og har blitt linket til store navn i flere uker. På spørsmål til Madrid-fansen om hvilken spiller de mest kunne tenke seg til hovedstaden, er det Chelseas Eden Hazard som topper lista foran Luka Jovic fra Eintracht Frankfurt.

Andre rykter:

Bayern München ønsker Citys Leroy Sané (Kicker)

Borrusia Dortmund føler seg trygge på å sikre seg Bayer Leverkusens Julian Brandt (Bild)

Manchester United vil kreve halvannen milliard for Paul Pogba (Daily Star)

Tottenham er interessert i Celta Vigo-spissen Maxi Gomez (Daily Star)

Manchester United er klare til å betale utkjøpsklausulen til João Felix (Record)

Arsenal ha lagt inn bud på Valencia-keeper Norberto Murara (Daily Star)

Manchester United har lagt inn et bud på rundt én milliard for Kalidou Koulibaly (Gazzetto dello Sport)

Napoli skal være enige med Spurs om en overgang for Kieran Trippier (ll Maatino)

Stoke-forsvarer Nathan Collins er ønsket av Manchester United (The Sun)

WBA kommer ikke til å signere Newcastles Dwight Gayle (Sky Sports)

Ajax-talentet Matthijs de Ligt kommer til å velge Barcelona (Sky Sports)