Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hirscher innrømmer at den stygge ulykken ga ham seieren

- Ønsker ham alt vel.

FALT STYGT: Ondrej Bank falt stygt i utfordelen av dagens kombinasjon i Beaver Creek. Heldigvis gikk det etter forholdene bra med tsjekkeren som slapp unna med sårskader og en hjernerystelse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FALT STYGT: Ondrej Bank falt stygt i utfordelen av dagens kombinasjon i Beaver Creek. Heldigvis gikk det etter forholdene bra med tsjekkeren som slapp unna med sårskader og en hjernerystelse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Da Alexander Aamodt Kilde kjørte inn til en 10.-plass i kombi-utforen tidligere i kveld, så det lenge ut som om østerrikske Marcel Hirscher måtte starte som nummer 31.

Det ville gitt Kjetil Jansrud en stor fordel på en av sine argeste konkurrenter, men slik skulle det ikke gå.

Fordel Hirscher Ondrej Bank, som falt og slo seg stygt på målhoppet, lå foran Hirscher etter utforen selv om kan kom skliende i mål, men tsjekkeren ble diskvalifisert.

Dermed rykket Hirscher opp fra 31.- til 30.-plass, og fikk starte først av alle i slalåmen. Den muligheten lot østerrikeren ikke gå fra seg.

En etter en kom konkurrentene i mål, og samtlige måtte se røde tall lyse mot seg etter å ha passert målseilet.

Jansrud var nærmest av samtlige og ledet på alle mellomtidene, men heller ikke han klarte å tukte slalåm-fenomenet og måtte se seg slått med 19 fattige hundredeler.

Innrømmer hell På pressekonferansen etter rennet i natt fortalte Hirscher at han bare gjorde det beste ut av situasjonen som oppstod. Det var å kjøre så fort som mulig under de forholdene som rådde da.

Men da Dagbladet spurte ham om han hadde vunnet på startnummer 31, var østerrikeren klar.

- I dag ville jeg aldri vunnet med startnummer 31. Men man trenger litt flaks for å komme på førsteplass. Ondrej Bank er en fantastisk fyr, og jeg ønsker ham alt vel. Forhåpentligvis kommer han tilbake veldig snart. Det har han vist mang en gang tidligere at han er i stand til, sier Hirscher til Dagbladet.

PALLEN: Ingen klarte å tukte Marcel Hirscher (i midten) i dag. Kjetil Jansrud (høyre) tok sølvet mens hjemmefavoritten Ted Ligety sikret seg en bronsemedalje. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PALLEN: Ingen klarte å tukte Marcel Hirscher (i midten) i dag. Kjetil Jansrud (høyre) tok sølvet mens hjemmefavoritten Ted Ligety sikret seg en bronsemedalje. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Verdens beste alpinist de siste tre sesongene benyttet også anledningen til å rose arrangørene for arbeidet de har lagt ned.

- Forholdene var gode i utforen. Det var langt bedre enn det var under treningsomgangene. De har gjort en fantastisk jobb, og bildene som gikk ut til verden var fantastiske.

Ikke bitter Selv om det ikke ble gull på Jansrud, var det ikke på noen måte sure miner da hans første VM-medalje ble feiret på skikkelig vis i Vail sentrum i natt.

Han sier til Dagbladet at det ikke er surt med sølv. Sånn er denne idretten.

- Det er ikke bittert. Jeg hadde ikke fått sølv jeg heller om jeg hadde kjørt et halvsekund treigere i utforen. Sånn er gamet, og det er dessverre litt sånn den enes nød, den andres brød, sier han.

Han understreker også at det ikke er bare tur og hell som gjør at østerrikeren stikker av med seieren. Det skal kjøres også.

- Bank går ut og Hirscher kommer inn - businessen er ganske hard der. Men det er likevel sånn at Hirscher må ta vare på den muligheten han får ved å kjøre først - og det gjør han, sier Jansrud.

Dropper storslalåm Og duelleringen med Hirscher kommer ikke til å avta. De to kjemper også om sammenlagtseieren i verdenscupen, en kamp Jansrud er villig til å gå langt for å vinne.

- Jeg dropper storslalåmen for å vinne verdenscupen sammenlagt. Verken mer eller mindre, sier han.

Selv om han ikke har notert seg for noen pallplasseringer i storslalåm denne sesongen, har Jansrud så absolutt storslalåm nok i beina til å kunne hevde seg også i et VM.

- Jeg personlig mener at jeg med to ekstremt gode omganger kunne vært en medaljekandidat i storslalåm. Det er også en trasé jeg liker veldig godt. Det er en kjip avgjørelse å ta. Det er sikkert ikke alle som er enige med meg, men jeg tror det er et riktig valg. Verdenscupen blir viktig for meg framover, sier han.

HEDRET: Medaljørene mottok publikums hyllest på torget i Vail i natt. Foto hans Arne Vedlog   / Dagbladet
HEDRET: Medaljørene mottok publikums hyllest på torget i Vail i natt. Foto hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer