Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hirscher raser etter dronekrasj: - Det er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd

Ute på Instagram kort tid etter rennet.

DRAMATISK: Tirsdagens renn i Madonna ble av den svært dramatiske sorten da Marcel Hirscher nesten ble truffet av en drone på vei ned slalåmløypa i Italia. Skjermdump: NRK
DRAMATISK: Tirsdagens renn i Madonna ble av den svært dramatiske sorten da Marcel Hirscher nesten ble truffet av en drone på vei ned slalåmløypa i Italia. Skjermdump: NRK Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen vant dagens slalåmrenn i italienske Madonna, men etter at en drone krasjet en knapp meter bak nummer to Marcel Hirscher, har han stjålet mesteparten av oppmerksomheten.

Den østerrikske superstjerna var omtrent ti sekunder ute i løypa før det som mest sannsynlig er en kameradrone deiset i bakken like bak han.

- Galskap 26-åringen selv kjørte ned til en andreplass på tross av dramatikken, og det virket ikke som han merket eller lot seg påvirke av kollisjonen under selve rennet. Like etter rennet, er imidlertid Hirscher ute på sosiale medier.

Instagram har han lagt ut skjermdump av hendelsen.

- Heftig lufttrafikk i Italia. #galskap, #drone, #krasj, #heldigemeg, skriver Hirscher til bildet.

Han har også lagt ved en sjokkartet emoji til bildet.

Skandale Hirschers humør i målområdet etter hendelsen var imidlertid ikke på topp.
 
- Jeg kjente at noe skjedde. Det er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd. Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig, sier han til NTB.

 Henrik Kristoffersen hadde ikke rukket å studere bildene av drone-episoden da han snakket med NTB etter rennet.

- Jeg har litt for lite informasjon foreløpig, men hadde den dronen falt ned to sekunder før, kunne det blitt ille. Sånt skal selvfølgelig ikke skje, sa han.

Rennsjef i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Markus Waldner, priset seg lykkelig over at episoden endte uten skader.

DRAMATISK: Den østerrikske superstjerna Marcel Hirscher var omtrent ti sekunder ute i løypa før det som mest sannsynlig er en kameradrone deiset i bakken like bak han. Skjermdump: NRK
DRAMATISK: Den østerrikske superstjerna Marcel Hirscher var omtrent ti sekunder ute i løypa før det som mest sannsynlig er en kameradrone deiset i bakken like bak han. Skjermdump: NRK Vis mer

- Vi unngikk så vidt en katastrofe. Vi sjekket at dronen bare skulle fly i en korridor ved siden av traseen, men den fløy mer og mer inn i løypa, sa han ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Det blir trolig siste gang vi ser en kameradrone i World Cup på en stund, sa NRK-kommentator Andreas Toft etter at dronen falt ned like bak Hirscher.

Norges skiforbund beskriver det som en skandale.

- Det vil få konsekvenser, sier Espen Graff til Dagbladet.

Saken oppdateres

Heavy air traffic in Italy ? #crazy #drone #crash #luckyme

A photo posted by Marcel Hirscher (@marcel__hirscher) on


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media