Henrik Kristoffersen:

Hirscher reagerte med vantro på Kristoffersens superseier: 
- Han sa ikke så mye på flyet ...

Østerrikeren hang med geipen.

INGEN STRÅLENDE TAPER: Men kanskje er det også derfor Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher kommer såpass bra overens: De er ganske like når det gjelder ambisjoner og konkurranseinstinkt Foto: NTB Scanpix/ EPA/PETER SCHNEIDER
INGEN STRÅLENDE TAPER: Men kanskje er det også derfor Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher kommer såpass bra overens: De er ganske like når det gjelder ambisjoner og konkurranseinstinkt Foto: NTB Scanpix/ EPA/PETER SCHNEIDERVis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen vant en nær historisk overlegen seier i slalåmrennet i Adelboden sist helg, og det var fascinerende å følge tv-bildene av rivalene i målområdet.

Spesielt Marcel Hirscher reagerte med vantro da -1,83 fordel Kristoffersen vs Manfred Mölgg dukket opp i grønne piksler på storskjermen, og himlet med øynene over nordmannens vanvittige omgang. Selv var han grundige 2,19 bak.

- Hehe, jeg har sett det, ja, sier Kristoffersen om klippet, men legger fort til at østerrikerens reaksjon neppe var negativt rettet mot ham personlig:

- Gutta sa ikke så mye etterpå egentlig, men de gratulerte meg og sånn som vanlig. Jeg satt på flyet med Hirscher på vei tilbake, og han sa ikke så mye, men det går veldig greit mellom oss. Jeg tror ikke han er sur på meg, jeg tror han er såpass proff at han tenker mest på seg selv, sier 22-åringen til Dagbladet.

Ikke bestevenner

Henrik Kristoffersen er ambisiøs og ærgjerrig, og det er Marcel Hirscher også.

Kanskje er det derfor de to kommer såpass greit overens. Det er ikke nødvendigvis gitt med østerrikeren, som har et visst rykte for å ikke alltid være like enkel.

- Vi er ikke bestevenner eller gode kompiser eller noe sånt, men vi har ikke noen problemer med hverandre. Vi trives ganske bra sammen, rett og slett. Det er ikke alle som mener han er like hyggelig, men jeg syns det. Men spør du noen andre nordmenn vil de kanskje si noe annet, sier nordmannen til Dagbladet og humrer.

- Det er nok andre idretter som har det verre enn oss, der det er mer intriger. Jeg tror egentlig ikke det er noen som krangler noe særlig i alpint. Men så er jeg også mest opptatt av meg sjøl, så det hjelper nok sånn sett, sier Kristoffersen.

Flyt

I intervjuene etter julingen han ga slalåmrivalene i Adelboden la 22-åringen vekt på at det er gøy å kjøre ski om dagen, og det er en følelse som fortsatt sitter i.

- Det kjennes ut som ting stemmer ganske ok i slalåm, og da flyter det litt, da er det morsomt å stå på ski. Når det går bra i rennene, da er det rett og slett gøy, sier Henrik Kristoffersen.

- Jeg har kjent på den følelsen i mange år, men det går jo opp og ned her i livet. Det er alltid litt ekstra morsomt når det går bra, når man kjenner at det flyter. Jeg pleier å si at humøret mitt er veldig knyttet til hvordan det går på ski, går det dårlig, så går det litt verre med humøret også. Til tider er dessverre de rundt meg det går utover, men sånn er det. De fleste mennesker er vel litt sånn, sier han til Dagbladet.

Nå bruker han dagene godt hjemme i Salzburg, før det kommer et nytt renn i Wengen til helga. Skal man spå på bakgrunn av Kristoffersens humør og form kan det fort bli mer himling med øynene for konkurrentene.