Kristoffersen på andreplass i Alta Badia

Hirscher totalt overlegen - Kristoffersen to i Alta Badia

Hirscher vant med 1,7 sekunder foran Kristoffersen og Kranjec.

GOD OMGANG: Henrik Kristoffersen gjennomførte en god første omgang og er nummer to i Alta Badia. FOTO: GEPA/Bildbyrån
GOD OMGANG: Henrik Kristoffersen gjennomførte en god første omgang og er nummer to i Alta Badia. FOTO: GEPA/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): - Han bare leker inn mot målgang, det er en bakke han bare elsker, uttalte NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Hirscher knuste alt og alle i den andre omgangen av storslalåmen i Alta Badia. I mål var han 1,7 sekunder foran Henrik Kristoffersen.

- Det er en maktdemonstrasjon, sa NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt.

Kristoffersen hadde 17 hundredels sekund å ta inn på Hirscher etter første omgang og tok ledelsen med tolv hundredeler da han kjørte i mål. Det var likevel ikke raskt nok til å utfordre Hirscher.

- Det er vanvittig sterkt gjort av Henrik. Jeg tror han kommer til å følge Hirscher til døra i totalcupen i år, kommenterte Kjetil Andre Aamodt.

Dermed ble det sesongens fjerde andreplass for Kristoffersen.

Zan Kranjec var dagens overraskelsmann. Sloveneren gjennomførte to gjennomsolide omganger og kjørte ned til sin første pallplass i karrieren.

Leif Kristian Nestvold-Haugen gjorde årsbeste i storslalåm. Etter en åttendeplass fra den første omgangen kjørte ned til en foreløpig tredjeplass i mål i den andre. Til slutt ble lommedølen nummer ti.

- Leif Kristian viser at han er en outsider til medalje i denne øvelsen i OL, sa NRKs ekspertkommentator etter at Nestvold-Haugen var i mål.

God førsteomgang

Henrik Kristoffersen var nummer to i etter en sterk første omgang.

Kristoffersen kjørte ned fra startnummer tre til klar ledertid, men etter ham kom Marcel Hirscher og var 17 hundredeler foran nordmannen i mål.

Kristoffersen tapte fire tideler til Hirscher øverst i løypa, men kjørte fortere enn østerrikeren nederst i bakken og ligger tett på før andre omgang.

- Jeg må gå til tøffere på toppen. Jeg var litt dårlig de første fem-seks portene. Det er utrolig nok der jeg har lagt igjen før her og, men det var veldig bra i inngangen på det lange henget, så gjør jeg en feil på slutten av det, som jeg taper litt på. Generelt er det ganske bra skikjøring, men det er mulig å kjøre litt fortere, og da blir man litt: «Åh, jeg må ta litt til», sa Kristoffersen til NTB etter første omgang.

- Jeg må bare smelle på i andre omgang og tørre å gå, la han til.

Slovenske Zan Kranjec kjørte sterkt fra startnummer 15 og ned til tredjeplass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen varr nummer åtte etter første omgang, 78 hundredeler bak Hirscher.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer