GOD OMGANG: Henrik Kristoffersen gjennomførte en god første omgang og er nummer to i Alta Badia. FOTO: GEPA/Bildbyrån
GOD OMGANG: Henrik Kristoffersen gjennomførte en god første omgang og er nummer to i Alta Badia. FOTO: GEPA/BildbyrånVis mer

Kristoffersen på andreplass i Alta Badia

Hirscher totalt overlegen - Kristoffersen to i Alta Badia

Hirscher vant med 1,7 sekunder foran Kristoffersen og Kranjec.

(Dagbladet): - Han bare leker inn mot målgang, det er en bakke han bare elsker, uttalte NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Hirscher knuste alt og alle i den andre omgangen av storslalåmen i Alta Badia. I mål var han 1,7 sekunder foran Henrik Kristoffersen.

- Det er en maktdemonstrasjon, sa NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt.

Kristoffersen hadde 17 hundredels sekund å ta inn på Hirscher etter første omgang og tok ledelsen med tolv hundredeler da han kjørte i mål. Det var likevel ikke raskt nok til å utfordre Hirscher.

- Det er vanvittig sterkt gjort av Henrik. Jeg tror han kommer til å følge Hirscher til døra i totalcupen i år, kommenterte Kjetil Andre Aamodt.

Dermed ble det sesongens fjerde andreplass for Kristoffersen.

Zan Kranjec var dagens overraskelsmann. Sloveneren gjennomførte to gjennomsolide omganger og kjørte ned til sin første pallplass i karrieren.

Leif Kristian Nestvold-Haugen gjorde årsbeste i storslalåm. Etter en åttendeplass fra den første omgangen kjørte ned til en foreløpig tredjeplass i mål i den andre. Til slutt ble lommedølen nummer ti.

- Leif Kristian viser at han er en outsider til medalje i denne øvelsen i OL, sa NRKs ekspertkommentator etter at Nestvold-Haugen var i mål.

God førsteomgang

Henrik Kristoffersen var nummer to i etter en sterk første omgang.

Kristoffersen kjørte ned fra startnummer tre til klar ledertid, men etter ham kom Marcel Hirscher og var 17 hundredeler foran nordmannen i mål.

Kristoffersen tapte fire tideler til Hirscher øverst i løypa, men kjørte fortere enn østerrikeren nederst i bakken og ligger tett på før andre omgang.

- Jeg må gå til tøffere på toppen. Jeg var litt dårlig de første fem-seks portene. Det er utrolig nok der jeg har lagt igjen før her og, men det var veldig bra i inngangen på det lange henget, så gjør jeg en feil på slutten av det, som jeg taper litt på. Generelt er det ganske bra skikjøring, men det er mulig å kjøre litt fortere, og da blir man litt: «Åh, jeg må ta litt til», sa Kristoffersen til NTB etter første omgang.

- Jeg må bare smelle på i andre omgang og tørre å gå, la han til.

Slovenske Zan Kranjec kjørte sterkt fra startnummer 15 og ned til tredjeplass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen varr nummer åtte etter første omgang, 78 hundredeler bak Hirscher.