Hirvonen forventet mer av Solberg-gutta

Rally Norge-lederen er overrasket.

HAMAR (Dagbladet.no): Etter Rally Sverige sa Fords finske annenfører Mikko Hirvonen til Dagbladet.no at han holdt Petter og Henning som favoritter på hjemmebane sammen med Marcus Grönholm og Sebastien Loeb.

- Så håper jeg at jeg kan være med å kjempe der også, sa Hirvonen etter tredjeplassen i Sverige.

Etter de første åtte fartsprøvene av Rally Norge er han til de grader med i kampen.

Før dag 2 leder Hirvonen rallyet 15,5 sekunder foran «lagkaptein» Marcus Grönholm og 17,3 foran verdensmester Sébastien Loeb.

Ventet flere i toppen

Petter Solberg på fjerde er akkurat over minuttet bak.

- Jeg hadde trodd at flere skulle være med å kjempe om teten her, sier Hirvonen etter dagens siste fartsprøve.

- Er du overrasket over at Petter og Henning ikke er med helt i toppen?

FINSK I TETEN: Mikko Hirvonen har laget finsk sisu av Henning og Petter Solberg den første dagen i Rally Norway. Han innrømmer at han hadde forventet at brødrene Solberg skulle markere seg sterkere i tetkampen enn de så langt har gjort. Foto: SCANPIX/Daniel Sannum Lauten
FINSK I TETEN: Mikko Hirvonen har laget finsk sisu av Henning og Petter Solberg den første dagen i Rally Norway. Han innrømmer at han hadde forventet at brødrene Solberg skulle markere seg sterkere i tetkampen enn de så langt har gjort. Foto: SCANPIX/Daniel Sannum Lauten Vis mer

- Ja, det er jeg. Men jeg har ikke fått snakket med dem, så jeg vet ikke om de har hatt tekniske problemer, sier Hirvonen til Dagbladet.no.

Når han treffer Solberg-gutta, vil nok Hirvonen få høre at hjemmehåpene har hatt sitt å stri med.

Petter øyner pallen

Petter Solberg fikk slått styringa skeiv på dagens sjette fartsprøve.

- Men det gikk nesten bedre etter det, smiler Petter.

Han sier seg strålende fornøyd med fjerdeplass ut fra forutsetningene, og sier han bevisst har startet rallyet rolig for å bygge sjøltillit. Likevel har det gått tidvis veldig fort.

- Og om jeg fortsetter slik har jeg en sjanse på pallen. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste, sier han.

Henning vil ta igjen Petter

Hirvonen forventet mer av Solberg-gutta

Henning Solberg startet dagen med clutchvansker, bommet i et veiskille, og kjørte de siste fartsprøvene med en støtdemper uten olje på det ene bakhjulet.

- Det går bra i høyresvingene, men ikke venstre. Og det slår - vi bånner i hver dump. Jeg har så vondt i ryggen, forklarer Henning.

Demperen garanterer han at teamet ordner innen i morgen, og dermed øyner han fortsatt gode muligheter.

- Det er jo bare 25,7 sekunder opp til Petter på fjerdeplassen, sier han.

Og er man først på fjerdeplass, er det bare en miss blant topp tre som skal til for å komme på podiet. Ikke at de gutta har for vane å misse så ofte, men Henning vil ikke vedde på at de kommer til mål alle tre.

- Hvis de fortsetter å kjøre sånn som jeg har sett på noen av sporene, blir jeg overrasket hvis alle de tre første kommer i mål. De er så langt utenfor veien innimellom, sier han.

Tøff start i morgen

Og med tett kamp om de tre første plassene, øker sjansen for at en av dem tar for hardt i.

- Sébastien og Marcus er fortsatt med i løpet. Det blir en fight, og jeg må bare fortsette å gi gass, sier Mikko Hirvonen.

I morgen tidlig fortsetter fighten på den i rallysammenheng meget lange Elverum-etappen på 44,3 kilometer. Den samme etappen som avslutter - og også fort kan avgjøre - Rally Norge på søndag.

- Elverum blir en veldig spesiell prøve. Så i morgen må vi stå tidlig opp og drikke jævlig sterk kaffe, sier Petter Solberg.

<B>PÅ 4. PLASS</B> Petter Solberg ligger drøye minuttet bak sammenlagtleder Mikko Hirvonen.
</B>PÅ 7. PLASS:</B> Henning Solberg ligger nesten et og et halvt minutt bak Hirvonen.