Hisser opp klubbene

Topptrenere i håndballens eliteserie for kvinner har fått nok. På et møte med landslagssjef Marit Breivik kommende torsdag vil de kreve økt satsing på klubbaktiviteter og sterk redusering av samlingsdøgn for landslaget.

Landslagssjefen forventer på sin side at møtet blir av rent faglig karakter, der filosofien rundt landslagets spillesystem tas opp.

Forrige uke fikk klubbene et brev fra Marit Breivik med oversikt over gulljentenes landslagsaktiviteter framover. Det førte til voldsomme reaksjoner hos klubbene, og Marit har nå skriftlig beklaget at lista bar preg av å være endelig.

- Jeg har aldri følt meg så lurt som da vi fikk svar fra Marit Breivik på våre innstillinger til terminlista, sier daglig leder i Larvik, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Irritasjon

- Jeg forsto fort at brevet mitt skapte irritasjon hos klubbene. Vi har en del interessekonflikter og kan ikke tenke isolert på bare landslag eller klubbene, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Motparten, Serieforeningens sportslige utvalg, består av Ole Gustav Gjekstad (Larvik), Gunnar Pettersen (Tertnes), Morten Schønfeldt (Nordstrand) og Astrid Dokken (Serieforeningen).

- Vi er nødt til å gjøre noe straks.

- Vi kommer blant annet til å foreslå at landslaget dropper turneringen i Neubrandenburg og endrer datoen for 6-nasjoners turneringen før EM.

- Man kan ikke presse seriekampene inn i terminlista på de datoene som passer landslaget, sier treneren for eliteseriens leder, Larvik HK, Ole Gustav Gjekstad, til Dagbladet.

Følg Sverige

Han mener at de norske jentene burde følge den samme modellen som det mest gullkantede laget i internasjonal håndball, det svenske herrelaget.

- De har halvparten så mange samlingsdøgn som de norske jentene. Og situasjonen for de to lagene er fullt ut sammenliknbar, sier Gjekstad.

Tertnes' trener Gunnar Pettersen mener også det er uholdbart at fra serieslutt 18. april og fram til nyåret 2001 blir klubbenes aktivitet spredt på til sammen fem og en halv uke. Da skal man gjøre unna halve serien, på ulike ukedager og med uregelmessig kamprytme.

- Hvordan skal da klubbene selge produktet sitt til media og sponsorer og konkurrere med den nye Basketligaen spør Pettersen, som er bekymret for framtida:

- Jeg blir ikke overrasket om klubbene kjøper enda flere utlendinger. Det blir faktisk lettere å trene et lag fullt av utlendinger med den terminlista som foreligger, sier Pettersen.

- Vi ser nok ulikt på dette. Jeg har ennå ikke hørt noe fra for eksempel Ole Gustav Gjekstad om hvordan han ville ledet landslaget til topps, fastslår Marit Breivik.