Hisset opp svenskene uten å løfte en finger

Gammelt Northug-stikk hentet fram etter Brinks triumf.

STO OVER I HELGA: En småsyk Petter Northug ble igjen i Norge mens resten av landslaget dro til Finland og verdenscup. Men selv uten å være i aksjon preget han nyhetsbildet i svenske nettaviser i går. Foto:  AP Photo/Elaine Thompson
STO OVER I HELGA: En småsyk Petter Northug ble igjen i Norge mens resten av landslaget dro til Finland og verdenscup. Men selv uten å være i aksjon preget han nyhetsbildet i svenske nettaviser i går. Foto: AP Photo/Elaine Thompson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Svenske nettaviser opplever «klikktall» i Zlatan-klasse på så godt som hver publiserte artikkel om Petter Northug.

Det var med andre ord gode tider i redaksjonene til Aftonbladet og Expressen under i OL - der de serverte leserne sine daglig påfyll av Northug-stoff gjennom gjennom hele mesterskapet.

Og de er ikke helt ferdige ennå.

Til tross for at nordmannen verken har vært i aksjon i Lahtis i helga, eller har åpnet sleivkjeften om en konkurrent med svensk pass, er det en Northug-sak som har toppet leserstatistikken det siste døgnet.

Syrlig syrekommentar
Et gammelt sitat fra OL har fått fornyet aktuelitet etter at Jörgen Brink - mest kjent i Norge for sin totalkollaps under VM-stafetten i 2003 - i går gikk til topps i det ni mil lange Vasaloppet. 

Etter Northugs forrykende sisteetappe på stafetten i Whistler, der han reddet norsk medalje, ble han nemlig spurt om han fryktet å møte veggen med tanke på råkjøret han satte opp fra start.

Svaret var av typisk Northug-merke:

- Jeg kommer aldri til å gå på en Brink. Jeg tåler å gå med syre og begynner ikke å syte for det.

I går beviste altså Brink at også han kan håndtere sur muskulatur, og da var ikke Northugs ord glemt.

«Hånad av Northug - veckor före loppet»
var tittelen i Aftonbladet, der saken i skrivende stund har 124 kommentarer.

Hovedsaken «Brinks revansj - sju år etter fiaskoet» har til sammenligning 43 kommentarer.

- Det beste som har hendt langrenn
Også konkurrent Expressen ser sitt snitt til å resirkulere Northugs sleivspark mot Brink, som på sin side har lagt stafettfadesen bak seg.

- Det var veldig tungt den gangen. Spesielt i en stafett der man ødelegger for de andre. Men jeg har lagt det bak meg, forsikrer han.

Om Northug fortsatt evner å sette sinnene i kok hos nabofolket, selv uten å løfte en finger, er han elsket av svenske journalister. Det røpet Expressens langrennsjournalist Thomas Pettersson til Dagbladet under OL.

- Jeg elsker ham, han er det beste som har hendt langrenn på mange, mange år. Det tror jeg mange av kollegene mine også synes, sa Petterson.

PS! Northug går høyst trolig torsdagens sprint i Drammen.

- Jeg har ikke snakket med Petter i dag, men han var bedre i går. Det er ingenting som tyder på at han ikke er klar for Drammen, sier sportssjef Åge Skinstad til NTB.

BERØMT FOR KOLLAPS: Petter Northug forsikret etter OL-stafetten at han aldri kommer til å gå på «en Brink», og at han i motsetning til svensken tåler å gå med melkesyre. I går gikk samme Brink inn til seier i den prestisjetunge Vasaloppet. Foto:   AP Photo/ Ulf Palm
BERØMT FOR KOLLAPS: Petter Northug forsikret etter OL-stafetten at han aldri kommer til å gå på «en Brink», og at han i motsetning til svensken tåler å gå med melkesyre. I går gikk samme Brink inn til seier i den prestisjetunge Vasaloppet. Foto: AP Photo/ Ulf Palm Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer