Hisset opp svenskene uten å løfte en finger

Gammelt Northug-stikk hentet fram etter Brinks triumf.

STO OVER I HELGA: En småsyk Petter Northug ble igjen i Norge mens resten av landslaget dro til Finland og verdenscup. Men selv uten å være i aksjon preget han nyhetsbildet i svenske nettaviser i går. Foto:  AP Photo/Elaine Thompson
STO OVER I HELGA: En småsyk Petter Northug ble igjen i Norge mens resten av landslaget dro til Finland og verdenscup. Men selv uten å være i aksjon preget han nyhetsbildet i svenske nettaviser i går. Foto: AP Photo/Elaine Thompson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Svenske nettaviser opplever «klikktall» i Zlatan-klasse på så godt som hver publiserte artikkel om Petter Northug. Det var med andre ord gode tider i redaksjonene til Aftonbladet og Expressen under i OL - der de serverte leserne sine daglig påfyll av Northug-stoff gjennom gjennom hele mesterskapet.

Og de er ikke helt ferdige ennå.

Til tross for at nordmannen verken har vært i aksjon i Lahtis i helga, eller har åpnet sleivkjeften om en konkurrent med svensk pass, er det en Northug-sak som har toppet leserstatistikken det siste døgnet.

Syrlig syrekommentarEt gammelt sitat fra OL har fått fornyet aktuelitet etter at Jörgen Brink - mest kjent i Norge for sin totalkollaps under VM-stafetten i 2003 - i går gikk til topps i det ni mil lange Vasaloppet.  Etter Northugs forrykende sisteetappe på stafetten i Whistler, der han reddet norsk medalje, ble han nemlig spurt om han fryktet å møte veggen med tanke på råkjøret han satte opp fra start.

Svaret var av typisk Northug-merke:

- Jeg kommer aldri til å gå på en Brink. Jeg tåler å gå med syre og begynner ikke å syte for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer