Hissig krangel

SOGNDAL (Dagbladet): Sogndal-Viking 0-1. Sogndalleder Rolf Navarsete ble fly forbannet og rev seg løs fra Benny Lennartssons grep etter at Viking, med god hjelp fra dommer Espen Berntsen, hadde ranet Sogndal for alle poengene.

Den mangeårige Sogndal-lederen tårnet sammen med den nylig friskmeldte Viking-treneren Benny Lennartsson like etter kampslutt på Fosshaugane.

Navarsete var mildt sagt oppbragt over at Tommy Øren ikke fikk straffe da han ble sparket ned av Vikings finske landslagsspiller Toni Kuivasto innenfor 16-meteren, og han ville at Lennartsson skulle innrømme at Viking ville fått straffe i en tilsvarende situasjon.

David mot Goliat

- Dette handler om David mot Goliat, og jeg mener at Vikings trener - som avgjort representerer Goliat - kunne vise storsinn. Og slik hjelpe en småklubb som var i kampen mot overmakta.

Ifølge Navarsete svarte Lennartsson at han syntes dommeren var hjemmedommer.

- Da eksploderte jeg og sa; Tusen takk Benny. Og snudde meg for å gå bort. Benny angret seg nok litt. Han prøvde iallfall å holde meg igjen. Da så det nok ut som et aldri så lite håndgemeng, sier Navarsete om episoden som ble fanget opp av NRK på Fosshaugane.

Øren: - Klar straffe

Situasjonen som opprørte Navarsete - og de vel 2000 på Fosshaugane - kunne ha påført serielederen årets første nederlag.

Tommy Øren er ikke i tvil om at det skulle være vært straffe.

- Foten bare forsvant under meg og han var ikke nær ballen. Etter mitt skjønn et soleklart straffespark, sukker Sogndal-juvelen.

Omsider erkjente også Benny Lennartsson at marginene var på Viking sin side i går.

Benny Lennartsson lot seg imponere over Sogndals spill.

- De kjempet oss helt ut av stilen og jeg kan ikke huske sist vi skapte så få målsjanser, sier Viking-treneren.

Erik'ene utradert

Da storskytterene Erik Fuglestad og Erik Nevland ble helt utradert av et bunnsolid hjemmeforsvar, hentet Lennartsson fram 20-åringen han oppdaget da han trente Bristol City, Ben Wright.

- Du kan godt si at det var et heldig bytte, smiler svensken.

Den engelske innbytterspissen stupte frem inne i Sogndalfeltet på Thomas

Pereiras frispark og satte ballen kontant i nettet bak Terje Skjeldestad.

Imponert over nivået

- Det er min andre scoring for Viking, men den første som gir poeng. Utrolig herlig, stråler den ung engelskmannen, som ikke er i tvil om at han er blitt en mye bedre fotballspiller etter at han kom til norsk fotball.

- Nivået i Tippeligaen imponerer meg. Men det er på trening jeg har utviklet meg. Det er en helt annen treningskultur i dette landet enn hjemme, sier 20-åringen som kom inn og avgjorde gårsdagens tette kamp.

- Veldig, veldig bittert, sukker Sogndaltrener Torbjørn Glomnes etter å ha sett sitt reservespekkede mannskap kjøre rundt med serielederen i nesten 90 minutter.

Men da det gjaldt som mest hadde Benny Lennartsson og Viking det «wrighte» trekket - igjen.

OPPGITT: Benny Lennartsson var oppgitt over sitt eget lags spill i går og var enig i at de var heldige som slo Sogndal 1- 0. Dermed er Viking fortsatt på tabelltoppen. I bakgrunnen: Oppmann Reidar Goa