Hissig Messi da Barcelona senket Real Madrid igjen

Barcelona tok et stort steg mot ligagull etter seieren over Real Madrid.

0-1: Ivan Raktic overlister Real Madrid-keeper Thibaut Courtois. Foto: RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
0-1: Ivan Raktic overlister Real Madrid-keeper Thibaut Courtois. Foto: RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Real Madrid - Barcelona 0-1 (0-1)

For andre gang på fire dager møttes de to gigantene Real Madrid og Barcelona til dyst på mektige Santiago Bernabeu.

Onsdag vant Barcelona hele 3-0 mot sin argeste rival i Copa del Rey, men resultatet løy, for de liljehvite skapte flere store muligheter.

Det var også melodien for Real Madrid i kveld, som skapte flere gode sjanser, uten å finne veien til nettmaskene. Barcelona hadde også noen gode muligheter til å gjøre seieren større.

- Det er fotball. De er mye mer effektive enn oss, sier Ramos til La Liga etter kampen.

- Jeg prøver å ikke komme med noen unnskyldninger. Vi hadde sjanser, det var bare ikke vår dag, sier han videre.

Hjemmelaget var nødt til å vinne kampen for å holde liv i håpet om ligagull, for det skilte hele ni poeng mellom lagene før kveldens oppgjør. Det forspranget økte i stedet til 12, etter at Ivan Rakitic scoret kampens eneste mål.

Dermed er det mye som tyder på at Barcelona tar et nytt ligagull, med Atlético Madrid som den eneste som kan stoppe katalanerne (ti poeng opp med én kamp mindre spilt).

- De har tatt et stort steg mot tittelen. Det er synd. Vi vil forsette. Vi skal prøve alt, sier Ramos om muligheten for å ta igjen Barcelona.

La Liga:

Real Madrid - Barcelona 0-1 (0-1)

MÅL: Rakitic 26.

Enkel scoring og ampert

Barcelona hadde ikke tapt mot Real Madrid på de siste fem kampene, og var i ferd med å få et stort psykologisk overtak over hovedstadslaget.

Og etter 25 minutter var det bortelaget som tok ledelsen. Ivan Rakitic spilte en-to med Sergi Roberto og var plutselig helt fri. Kroaten var iskald alene med keeper Thibaut Courtois, og lobbet ballen over sisteskansen under press av Sergio Ramos.

- Det er ikke mange lag som kan komme til Bernabeu og vinne to kamper. Vi er veldig fornøyde, sier Rakitic etter kampen.

Et enkelt, men effektivt trekk, som satte hjemmelaget sjakk matt. Etterpå skapte begge lag noen store muligheter, uten tellende resultat.

Like før hvilen fikk Lionel Messi en arm i ansiktet av Sergio Ramos. Dommeren gjorde ingenting, mens Messi ble liggende å vri seg på gressmatta, til pipekonsert.

Noen minutter etterpå ga argentineren dommeren klar beskjed om hva han mente om at mannen i gult ikke blåste i fløyta, ved å vise til at han hadde fått seg en smell på munnen i situasjonen. Likevel ble ikke Barcelona-spillerne hørt.

Messi og Ramos var også helt opp i ansiktet på hverandre etter sammenstøtet. Det var skikkelig ampert før lagene gikk til pause.

- Det var ingenting. Vi var litt uenige, det var ingenting, sier Ramos.

Barcelona forward Lionel Messi, left, goes head to head with Real defender Sergio Ramos after they argue during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona forward Lionel Messi, left, goes head to head with Real defender Sergio Ramos after they argue during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) Vis mer

Seks på rad

Gareth Bale ble byttet ut etter en snau time, til pipekonsert fra hjemmefansen. Waliseren var veldig anonym og knapt borti ballen i løpet av kampen. En tung periode for superstjerna.

Real Madrid skapte noen solide muligheter etter hvilen, men heroiske Barcelona-spillere fikk alltid siste ord, selv om det var på hengende håret til tider - med vel nonchalant forsvarsspill.

Det holdt likevel for Lionel Messi og co. - som for sjette gang på rad går av banen uten tap mot Real Madrid. Det må gjøre noe med det psykologiske overtaket mellom storklubbene før neste møte.

For ikke å snakke om at det skiller hele 12 poeng i La Liga etter 26 spilte kamper.

Det lukter gull i Barcelona.

- Det er mange kamper igjen. Det er mange viktige kamper å spille, sier Rakitic.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer