Hissige japanere tapte

Japan - Kroatia 0-1. Kroatia vant fortjent 0-1, men i store deler av andre omgang så det mørkt ut. Japan var aggressive fra start, men feil, rot og bommer ga ingen mål.

Både Japan og Kroatia har grunn til å være fornøyd, eller misfornøyd med første omgang. Det ble gjort så mye feil at det ble morsomt for tilskuerne som kokte på lekterne i Nantes. I det varme sommerværet forsøkte begge lagene å trenge igjennom, men japanerne ble stoppet av store og staute kroatiske forsvarsspillere. Enda mer bittert var det for Kroatia som hadde en rekke farlige målsjanser der ballen gikk utenfor mål.

      Spesielt Real Madrid-spissen Davos Suker voldte japanerne bry. I løpet av den første timen skapte han flere store sjanser uten å få uttelling. Suker kom aldri nærmere enn en flott lobb i tverrliggeren.

     Trenerne fra begge lag hadde derfor mye å ta tak i under pausen, da det sto 0-0. Det virket lenge som om det var Japan som hadde hørt best etter. De fortsatte i et forrykende tempo, men lyktes aldri å få ballen mellom stengene.

   Hardt kjempende japanerne slet for å få kontroll. Det gikk mot uavgjort, da Davos Suker gjorde alt på egenhånd, og 13 minutter før slutt løp gjennom det japanske forsvaret og lurte ballen under keeper.

  Japan har tapt sine to første kamper og har ingen sjanser til å gå videre i mesterskapet.

Forutsigbare Kroatia overbeviste ingen mot et japansk lag som hadde ballen mye, men som slet med å spille seg fram til de helt store målsjansene.

  Hvis Jamaica ikke slår Argentina i morgen, er Kroatia videre til åttedelsfinalen. Det er nesten ingen som tror det vil skje.