Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldos hårsveis

Historien bak Ronaldos ikoniske hårsveis

Ronaldo er ikke stolt av sveisen som ble en stor internasjonal snakkis.

FIKK OPPMERKSOMHET: Ronaldo med den ikoniske sveisen under VM i 2002. Foto: AP Photo/Kevork Djansezian/NTB Scanpix
FIKK OPPMERKSOMHET: Ronaldo med den ikoniske sveisen under VM i 2002. Foto: AP Photo/Kevork Djansezian/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Få, om noen, hårsveiser har fått like mye oppmerksomhet som den brasilianske Ronaldo plutselig dukket opp med under VM i 2002.

Den tidligere angriperen hadde barbert alt håret bortsett fra en halvsirkel rett over panna. Nylig fortalte han hva som var årsaken til den mildt sagt spesielle sveisen.

- Jeg hadde en skade i beinet og alle snakket om det. Jeg bestemte meg for å klippe håret og etterlate det lille som var der. Jeg kom på trening og alle så meg med en dårlig hårsveis, sier Ronaldo ifølge spanske AS og amerikanske ESPN.

- Alle snakket om håret og glemte skaden. Jeg kunne derfor være mer rolig og avslappet og fokusere på treningen.

- Jeg er ikke stolt av håret i seg selv fordi det var ganske merkelig. Men det var en fin måte å bytte tema på, sier den tidligere angriperen videre.

Akkurat dette var Dagbladets kommentator Morten Pedersen inne på, da han skrev følgende i en artikkel i 2002:

«Hysteriet rundt Ronaldos lårproblemer de siste dagene var en av grunnene til at han gikk løs på håret. Han trengte rett og slett noe annet å tenke på.»

For Ronaldo sleit altså med en skade da det begynte å dra seg til i VM-sluttspillet. Den nye hårsveisen kom på plass før semifinalen mot Tyrkia, der Ronaldo ble matchvinner med kampens eneste scoring.

Kona visse ikke noe

Under VM i 2002 sa Ronaldo at hans tidligere kone, Milene Domingues, ikke visste at han hadde klippet seg.

- Kanskje har jeg håret der på onsdag også - kanskje ikke. Jeg lurer litt på hva kona mi sier. For hun har ikke sett det, og ikke har jeg fortalt henne det heller. Jeg har rett og slett ikke tatt sjansen, sa Ronaldo da.

På tidspunktet var det mange teorier om hvorfor han gikk rundt med en halvmåne på hodet.

- Da jeg sa at jeg ville finne på noe for å overgå Beckham var det bare en fleip. Jeg prøver ikke å ta hans plass. Og frisyren har ingen mening - den symboliserer verken en satan-sekt eller noe annet, sa Ronaldo.

- Jeg sto bare foran speilet og endte opp sånn.

Spanske AS har tidligere skrevet at Ronaldo ble inspirert av en brasiliansk tegneseriefigur.

Annen historie

Det er ikke første gang han har snakket om den ikoniske sveisen. Ronaldo har også sagt følgende:

- Hvorfor jeg skaffet meg den sprø frisyren? Det skal jeg fortelle deg. Jeg ringte hjem og Milene fortalte at Ronald løp fram til TV'en, kysset den og ropte «Det er pappa, pappa». Men det var ikke meg. Det var Roberto Carlos! Har du hørt på maken?

Og Ronaldo ønsket tilsynelatende ikke at sønnen Ronald skulle forveksle ham med daværende Real Madrid-back Roberto Carlos:

- Han er så stygg, og jeg sa til Milene at det ikke måtte skje igjen. Jeg måtte gjøre noe for å forhindre det, fortalte Ronaldo den gangen.

Vi kjøper heller den nyeste forklaringen. Brasilianske gutter sto iallfall i kø for å sikre seg samme hårsveis som sin store helt.

STO I KØ: Unge gutter kopierte sitt idol. Foto: AP Photo/Douglas Engle/NTB Scanpix
STO I KØ: Unge gutter kopierte sitt idol. Foto: AP Photo/Douglas Engle/NTB Scanpix Vis mer

Neymar har blant annet innrømmer at han hadde sveisen som ung gutt, ifølge Goal.com.

Og for Ronaldo ble det en lykkesveis. Han scoret begge målene mot Tyskland da Brasil vant 2-0 i VM-finalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling