Historien om José Mourinho: Ble sendt ut for å speide. Det han kom tilbake med sjokkerte manageren

José Mourinho ble sett på som en tolk og opplevde å bli avvist, men den portugisiske taktikeren har alltid siktet høyt. 

HAR GÅTT GRADENE: José Mourinho begynte å jobbe som tolk under manager Bobby Robson. Seinere har han ledet flere av de største fotballklubbene i verden. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
HAR GÅTT GRADENE: José Mourinho begynte å jobbe som tolk under manager Bobby Robson. Seinere har han ledet flere av de største fotballklubbene i verden. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Barcelona mot Athletic Bilbao var et hatoppgjør. Andoni Goikoetxea, «Slakteren fra Bilbao», hadde flådd Diego Maradona det siste tiåret, og Barcelonas besøk på Bilbaos hjemmebane San Mames hadde utviklet seg til å bli et giftig hat. I 1996/97-sesongen var det den nye Barca-sjefen Bobby Robson som tok laget med seg til Bilbao.

På motsatt innbytterbenk satt Luis Fernandez, den tidligere franske landslagsspilleren som ble den første franske manageren som vant en stor europeisk turnering med Paris Saint-Germain, før han ble sjef for baskerne.

Fernandez var en fryktet mann. Han trivdes med aggresjonen som ble vist både på og utenfor banen da laget hans vant kampen 2-1. Robson lot seg imidlertid ikke bli dratt inn i konfrontasjoner med motparten, men den ble den ukjente assistenten hans.

Flere ganger barket assistenten sammen med Fernandez mellom de to innbytterbenkene. Hjemmefansen, som sto bak den ene benken og ble vitner til forestillingen, ble sjokkert over overmotet som ble vist av den ukjente unge mannen som slengte gloser tilbake mot manageren deres - på hans hjemmebane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer