Neymar

Historien om Neymar: Den spinkle gutten fra favelaen som ble en av verdens beste spillere

Dette er historien om hvordan en gutt ble mann, og tidenes dyreste fotballspiller. I helga debuterte Neymar for PSG i Ligue 1.

TIDENES DYRESTE: I helga debuterer Neymar for Paris Saint-Germain etter overgangen fra Barcelona. Brasilianeren kostet i overkant av to milliarder norske kroner. Foto: AFP PHOTO / ALAIN JOCARD / NTB Scanpix
TIDENES DYRESTE: I helga debuterer Neymar for Paris Saint-Germain etter overgangen fra Barcelona. Brasilianeren kostet i overkant av to milliarder norske kroner. Foto: AFP PHOTO / ALAIN JOCARD / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): For førti år siden, i en galakse langt, langt unna, hadde Obi-Wan Kenobi et valg: Bli værende og slåss, eller la Darth Vader drepe ham. Jedimesteren visste at den eneste måten han kunne hjelpe lærlingen Luke Skywalker å rømme, og seinere lede Rebellalliansen til å ødelegge Dødstjernen, var å kaste inn håndkleet. Han ble derfor raskt delt i to av lyssabelen til Darth Vader.

8. mars 2017 klokka 10.46 hadde Lionel Messi, Barcelonas egen utenomjordiske jedimester, sitt eget Star Wars-øyeblikk. Barcelona trengte to scoringer på overtid for å klare det umulige: Å snu et 0-4-tap mot Paris Saint-Germain for å nå kvartfinalen i Champions League - og de hadde nettopp blitt tildelt et straffespark. Remontada (comebacket) var avhengig av scoring fra ellevemeteren.

Messi og Neymar stod ved straffemerket på Camp Nou. Mesteren hadde allerede scoret et mål fra krittmerket i kampen, men det var den sannsynlige arvtakerens vakre frispark-scoring tre minutter tidligere som hadde sparket liv i et katalansk lik.

- Så lenge det er én prosent sjanse, vil vi vise 99 prosent tro, uttalte Neymar før kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer