Historiene som tente toppidretten

Erik Myklands bok har satt sinnene i kok i toppidretten. Her er et utdrag fra boka som har gjort både landslagsspillerne, president Omdal og Bjørge Stensbøl opprørte.

PÅ FEST 1:

«Jeg kom gående mot SAS-hotellet en gang, hadde ikke sovet. Det var tre dager til landskamp, og da er det sånn at vi skal være på rommet fra midnatt. Men e var så full av nervæ at e gikk ut. Klokken 08 neste morgen forlot jeg et folksomt nachspiel og ruslet mot hotellet. Jeg ringte Vidar Riseth på rommet hans. Han oppfattet straks situasjonen og gikk straks til Frodes og mitt rom. Noen minutter senere kom Vidar ut av heisen og inn i garasjeanlegget under hotellet. Han hadde med seg BAMA-joggedress, Clear eyes og munnspray. En time senere satt jeg i bussen på vei til trening.»

PÅ FEST 2:

Etter 1- 0-seieren over Spania i EM var det nachspiel i bobilen til Rem. Frode Olsen, Myggen og Steffen Iversen var i gang til 05.00. Iversen etter hvert naken - etter å ha tapt i et veddemål. Semb hadde åpnet for litt hygge den natta. (Myggen tapte selv et tilsvarende spill etter en landskamp i Georgia. Som straff måtte han krype naken rundt i 4. etasje på hotellet. Ved hvert hjørne måtte han løfte beinet og si voff, voff.)

OM DOBBELTMORAL:

Etter den famøse bar-turen med Henning Berg i Frankrike-VM:

«Om det nå var i enerhuset, toerhuset, treerhuset eller firerhuset, ble det åpnet både boksøl og vinflasker. I treerhuset ble det fest. De tre landslagsspillerne hadde fått besøk av kjær-estene sine, så i treerhuset sa det plopp rett som det var utover kvelden. De fikk også besøk, av et par stykker fra NFF-ledelsen som stakk innom for å avlevere sin beskjed. At spillerne satt og drakk vin, masse vin, førte verken til bot, benk eller trusler om hjemsendelse. Det var rett og slett ikke noe problem, for de drakk i smug. Fordi sladrete sportsjourna-lister og det norske folk ikke fikk vite det.»

OM Å LEGGE OPP:

7. juli har Myggen bestemt seg for å slutte på landslaget. I en telefonsamtale med forfatter Rem sier han:

«Det handler ikke om livsstil. Semb er bra på livsstil. Drillo ble bedre han også, bortsett fra det opphenget han har på røyking. Jeg begynner å bli lei av at landslagsledelsen går ut og rakker ned på oss spillere.»