- Historiens billigste straffe for Fjørtoft

Jan Åge Fjørtoft reddet Lillestrøm fra et pinlig nederlag. Men straffesparket ble livlig diskutert etterpå.

Veteranen drev fram straffen som sikret LSK 1-1 hjemme mot Moss i kveld, men likevel var det ingen grunn til uhemmet jubel på Åråsen.

- Straffen går kanskje over i historien som den billigste som er dømt i eliteserien, sa Moss-trener Erik Brakstad etterpå.

- Det er ikke snakk om filming. Jeg ble holdt i trøya, men spør du meg som ekspert, sier jeg at den er billig. Det sier jeg ut ifra at få dommere dømmer for dette, sa Jan Åge Fjørtoft.

Robert Evensen, spilleren som var i nærkontakt med Fjørtoft, avfeier dommerens avgjørelse.

- Det var ikke noe å blåse for. Fjørtoft rygget inn i meg og konstruerte hele situasjonen. Dette er en dum måte å bli rikskjendis på, mente Evensen.

Helt og syndebukk

Fjørtoft, som ble kastet innpå for den siste halvtimen, ble felt etter 69 minutter. Straffen satte Torjus Hansén kontant i nettet.

En annen veteran, Kjell Olofsson (36), hadde sjokkert hjemmepublikum noen få minutter tidligere da han satte inn 0-1.

Den kom etter en stor misforståelse mellom Hansén og Emille Baron. LSK-midtstopperen feiltolket Barons engelsk og slapp ballen forbi seg. Det utnyttet Olofsson.

Clayton Zane var noen centimeter unna et seiersmål mot slutten av kampen. Han kom alene mot Moss-målet, men skuddet traff tverrliggeren.

(NTB)