Everton slo Newcastle på Goodison Park

Historiens første robot-maskot ledet Everton ut til seier

Theo Walcott stoppet Newcastles seiersrekke.

ROBOTMASKOT: Denne roboten, med tilhørende kamera og mikrofon, sørget for at 14 år gamle Jack McLinden fikk oppleve det å være maskot i en Premier League-kamp. Foto: AFP
/ Oli Scarff
ROBOTMASKOT: Denne roboten, med tilhørende kamera og mikrofon, sørget for at 14 år gamle Jack McLinden fikk oppleve det å være maskot i en Premier League-kamp. Foto: AFP / Oli Scarff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Everton - Newcastle 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Everton-kaptein, Phil Jagielka, bar en liten hvit robot i hendene da han ledet lagene ut på Goodison Park mandag kveld.

Bak roboten var 14 år gamle Jack McLinden, som lider av en rekke helseproblemer. Han trenger oksygen 24 timer i døgnet, og kan aldri gå på kamp. Han kunne derfor ikke være til stede på stadion, men fikk oppleve gleden av å være maskot gjennom et kamera på roboten.

Kameraet viste panoramabilder fra spillertunnelen og banen, mens en mikrofon sørget for at unge Jack fikk snakket med spillerne før de skulle i aksjon mot Newcastle.

Hjemme fra senga fikk han se favorittlaget ta en etterlengtet trepoenger.

Imponerende Newcastle

KAPTEIN: Phil Jagielka bar ut maskoten. Foto:AFP / Oli Scarff
KAPTEIN: Phil Jagielka bar ut maskoten. Foto:AFP / Oli Scarff Vis mer

Med fire strake seirer har Newcastle tatt steget ut av den mørkeste og dypeste nedrykkssumpen, og har begynt å kunne puste litt lettere igjen.

Under Rafa Benitez' ledelse har laget gjort en svært sterk sesong med dårlige forutsetninger, lite penger og lave forventninger. Faktisk har noen ment at spanjolen fortjener tittelen for årets manager i Premier League på grunn av hva han fått ut av begrensede Newcastle.

De siste ukenes klatretur har ført de hvit- og svartstripete opp i ryggen på Everton, og mandag møttes de to til dyst.

Walcott-scoring

Med Newcastle på trygg grunn og Everton langt unna kampen om plass i Europa, hadde ingen av lagene spesielt mye å spille for.

Der Newcastle har imponert, har Everton hatt en litt skuffende og etter hvert likegyldig sesong. Før sesongstart pøste de ut mer penger enn noen gang før, og gjennom sommeren vandret det stadig nye og spennende ansikt inn portene på Goodison Park. Det ble spekulert i om Liverpool-klubben kunne utfordre topplagene, men den eskalerte pengebruken har ikke skaffet umiddelbar suksess, og de blåkledde har endt opp som en middelhavsfarer i kjent stil.

Ingen av sommersigneringene har briljert i stor grad, men januarsigneringen Theo Walcott sørget for jubel for hjemmelaget fem minutter etter pause.

Yannick Bolasie kom seg fri på høyrekanten og fikk slått inn foran mål. Etter litt klabb og babb i feltet, kom Walcott seg løs og hamret ballen kontant i nettaket.

Nære scoring

Tidligere i uka rykket Newcastles argeste rival, Sunderland, ned til League One. Og mens deres eget lag gikk mot et tap for Everton, koste lagets supportere seg med sanger om fiendens miserable sesong.

Newcastle var riktignok nære å gi supporterne en grunn til å juble for eget lag også.

Etter å ha havnet under var gjestene nær ved et par anledninger, men uten å klare å overliste England-målvakt, Jordan Pickford. Aller nærmest var Matt Ritchie, som fikk sjansen på et frispark fra gunstig hold. Kantspillerens forsøk snek seg imidlertid en liten halvmeter til side for krysset.

Etter kveldens seier er Everton på 8.-plass, uten realistiske muligheter til å klatre noe høyere på tabellen. Newcastle ligger nå på 10.-plass, og har fortsatt en jobb med å holde en del lag bak seg i Premier League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer