- Historiens råeste

SOLDIER HOLLOW: Nesegrust beundrende ga Bjørn Dæhlie gullklemmen til Bente Skari (29). Skikongen mener at Bentes gullspurt er den råeste i langrennshistorien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Min beste avslutning noen gang, sier Bente.

Bjørn Dæhlie tar langt hardere i:

- Ja, dette er nok historiens råeste langrennsspurt. Jeg vet ikke om noen langrennsløper som har avsluttet slik som Bente før. Sjøl tok jeg Smirnov med 17 sekunder på 10-kilometeren på Lillehammer, men Bentes siste 500 meter var langt råere enn mine siste 500 meter, sier Bjørn til Dagbladet.

Han fikk gratulere den andre gulljenta for Norge i OL. Men nøyde seg med klem. Seiersdansen han ga (eller fikk) med Kari Traa fikk vente til seinere...

Fryktet sølv

At Bente skulle avgjøre på slutten, var ikke overraskende. Mange ganger har hun knust konkurrentene inn mot mål. Det gjorde hun på 10-kilometeren i Lahti i fjor, men den råeste innspurten før i går var ifølge henne sjøl da hun på 15-kilometeren i Davos før jul i 1998 tok Danilova med 23 sekunder de siste to kilometerne av 15-kilometeren, men tapte med to tideler. I går revansjerte hun seg da det betydde mye mer.

Men at hun skulle knuse Danilova med 12,5 sekunder de siste 1300 meterne, var nesten i overkant av yteevnen hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer