Historisk Aamodt-seier

Kjetil Andrè Aamodt vant en historisk seier i dagens slalåmrenn i Wengen. Som første nordmann har han vunnet v-cuprenn i alle disipliner. Ole Kristian Furuseth kom på 2. plass.

Aamodt lå på 4. plass etter første omgang 73 hundredeler bak lederen Jure Kosir fra Slovenia. I 2. omgang startet han forsiktig, og ved mellomtid hadde han mistet nesten hele ledelsen. Men Aamodt avsluttet forrykenede og verken Furuseth, Buraas eller Kosir klarte å ta fra han ledelsen.

Aamodt er dermed den fjerde alpinisten som har klart bragden å vinne verdenscuprenn i samtlige disipliner.

- Det var jamen på tide at denne seieren kom, for dette har jeg kjempet for i ti år, sier Kjetil André til NTB.

Ole Kristian Furuseth sørget for norsk dobbeltseier med sin 2. plass. Det var Furuseths første pallplassering denne sesongen. Fra før hadde han en 4. plass fra Chamonix som beste plassering.

- Jeg rotet litt på toppen, men det gikk bra likevel, så jeg tenker ikke så mye på den lille missen. I dag ville jeg ikke klart å slå Kjetil likevel, for han var i en klasse for seg. Han kjørte bare utrolig bra, sier Furuseth.

Hans Petter Buraas lå på andre plass etter 1. omgang, men klarte ikke å følge opp i 2. omgang og endte til slutt på 12. plass, over sekundet bak Aamodt.

HISTORISK: Kjetil Andrè Aamodt vant dagens slalåmrenn i Wengen.