Historisk Barrichello-seier i Kina

Rubens Barrichello vant en historisk seier i formel 1-løpet i Kina søndag. Det var også hans andre formel-triumf på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den brasilianske Ferrari.kjøreren gikk til topps i det første VM-løpet i formel 1 på kinesisk jord. Han hadde ingen problemer med å holde briten Jenson Button bak seg, og etterpå kunne han motta hyllesten fra 150.000 elleville formel-entusiaster på den kinesiske banen til over to milliarder kroner.

Seieren var den niende Barrichello har vunnet i formel-karrieren sin. Han hadde beste startspor og forsvarte sin «pole position» med glans.

- Starten min var veldig bra, og første runden gikk som en drøm. Jeg følte meg i grunnen veldig sterk og god i dag, sa Barrichello etter løpet. Han ligger på annenplassen i VM, bak Michael Schumacher. Tyskeren, som også er stallkompis med Barrichello i Ferrari, sikret seg sin sjuende VM-tittel allerede i forrige måned.

Tok det rolig

- Seieren her var veldig kontrollert. Da vi startet på den siste runden ledet jeg med åtte sekunder til Jenson Button. Derfor behøvde jeg ikke presse meg i det hele tatt, men ta det heller rolig på sisterunden, sa Barrichello.

Han benyttet sjansen til å dynke Ferrari-president Luca di Montezemolo med champagne på seiersseremonien. Den elegant veldressede italieneren tok det hele med et smil, selv om den flotte og skreddersydde dressen til tusenvis av kroner måtte på renseri etter dusjen fra Barrichello.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer