Historisk Barrichello-seier i Kina

Rubens Barrichello vant en historisk seier i formel 1-løpet i Kina søndag. Det var også hans andre formel-triumf på rad.

Den brasilianske Ferrari.kjøreren gikk til topps i det første VM-løpet i formel 1 på kinesisk jord. Han hadde ingen problemer med å holde briten Jenson Button bak seg, og etterpå kunne han motta hyllesten fra 150.000 elleville formel-entusiaster på den kinesiske banen til over to milliarder kroner.

Seieren var den niende Barrichello har vunnet i formel-karrieren sin. Han hadde beste startspor og forsvarte sin «pole position» med glans.

- Starten min var veldig bra, og første runden gikk som en drøm. Jeg følte meg i grunnen veldig sterk og god i dag, sa Barrichello etter løpet. Han ligger på annenplassen i VM, bak Michael Schumacher. Tyskeren, som også er stallkompis med Barrichello i Ferrari, sikret seg sin sjuende VM-tittel allerede i forrige måned.

Tok det rolig

- Seieren her var veldig kontrollert. Da vi startet på den siste runden ledet jeg med åtte sekunder til Jenson Button. Derfor behøvde jeg ikke presse meg i det hele tatt, men ta det heller rolig på sisterunden, sa Barrichello.

Han benyttet sjansen til å dynke Ferrari-president Luca di Montezemolo med champagne på seiersseremonien. Den elegant veldressede italieneren tok det hele med et smil, selv om den flotte og skreddersydde dressen til tusenvis av kroner måtte på renseri etter dusjen fra Barrichello.

Michael Schumacher var uheldig lørdag og ødelagt alle sine sjanser da han måtte starte sist. Han endte på 12. plassen til slutt, men det spiller ingen rolle, for den populære tyskeren har allerede vunnet VM-tittelen, og det var det viktigste for ham denne sesongen.

Ikke min weekend

- Nei, dette var helt klart ikke min weekend, men det spiller ikke så stor rolle, for jeg hatt så mange fine helger i år at jeg må regne med en nedtur nå og da. Dessuten klarte jo Barrichello å sikre seieren for Ferrari, så helgen ble jo ganske bra selv om jeg ikke fikk det til, sa Schumacher etter det første formel-løpet i Kina.

Forrige gang den suverene verdensmesteren avsluttet en VM-runde i formel 1 uten å sikre seg poeng var i 1999 i Australia

Jenson Button hang godt med i løpet søndag, men han var likevel sjanseløs i kampen mot Ferrari og Barrichello.

- Det var et tøft løp, sa briten, som endte på seierspallen for niende gang i år.

Ralf Schumacher var tilbake igjen etter uhellet i Indianapolis tidligere i år, men comebacket var ikke vellykket, for han var uheldig, kolliderte med David Coulthard, punkterte og måtte trekke seg fra løpet etter en pit stop.

Nå gjenstår det to VM-runder i formel 1 for sesongen er over.

(.NTB)

FANTASTISK BANE: Kina har investert tungt i Formel 1-banen sin. I morges ble Barrichello den første vinneren.