BRØDRE: Vålerengas Mohammed Abdellaoue (t.v.) og Aalesunds Mostafa Abdellaoue møttes for første gang i en brødreduell i Tippeligaen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BRØDRE: Vålerengas Mohammed Abdellaoue (t.v.) og Aalesunds Mostafa Abdellaoue møttes for første gang i en brødreduell i Tippeligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Historisk brødremøte: - Det kan fort bli erting

Lillebror slo storebror.

ÅLESUND (Dagbladet): Vålerengas Mohammed Abdellaoue og Aalesunds Mostafa Abdellaoue er to av Norges aller beste fotballbrødre.

Storebror Moa har 32 landskamper for Norge og har nettopp lagt fem år i tysk Bundesliga bak seg. Lillebror Mos har tre landskamper for Norge, spilt for blant annet FC København og vært toppscorer i Tippeligaen.

Duoen har spilt sammen i både Skeid og Vålerenga, men hadde aldri spilt mot hverandre i kamp før de møttes i går.

- Var det spesielt?

- Tja, litt. Det var gøy, men vi var jo i hver vår ende av banen, så vi møttes ikke til dueller. Men det var gøy å se lillebror igjen, forteller Moa til Dagbladet.

Han måtte skuffet se at Mos og AaFK vant 2-0 i oppgjøret på Color Line Stadion. Moa burde hatt en assist tidlig i 1. omgang, men Alexander Mathisen leverte en utrolig bom.

Frykter erting Dermed kunne til slutt Mos juble høyest i den historiske brødreduellen.

- Mos var god, og AaFK var gode. De imponerte meg. Det er bare å gratulere, sier Moa.

- Frykter du at han kommer til å erte deg etter dette?

- Det vet jeg ikke. Vi får se. Det kan fort bli erting, i hvert fall litt, sier 29-åringen.

Det legger heller ikke lillebror Mos skjul på. AaFK-spissen kunne smile bredest etter gårsdagens seier over storebror.

- Det var veldig gøy og deilig. Å vinne fotballkamper er alltid en herlig følelse, men det blir ekstra spesielt når jeg møter min bror, forteller Mos.

Han har gjennom store deler av karrieren levd litt i skyggen av Moa og ofte blitt sammenlignet med den tidligere Tyskland-proffen.

- Jeg må få lov til å nyte denne seieren. Jeg kommer nok til å minne Moa på det noen ganger, sier 27-åringen og smiler.

Tung vei tilbake Storebror Moa har slitt med skader i mange år og hadde ikke spilt 90 minutter på nesten to år - frem til de to siste kampene.

- Det er klart at det merkes. Når det er så lenge siden jeg har spilt en full kamp, er det uvant. Jeg trenger tid til å finne toppformen igjen, sier Moa.

- Tror du at du kan komme tilbake på ditt beste nivå?

- Ja, det både tror og håper jeg. Jeg er tross alt ikke mer enn 29 år og skal ha mange gode år foran meg. Men jeg trenger tid, påpeker målsniken.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er klar på at Moa skal få tiden han trenger.

- Det er naturlig at han er litt kamprusten etter et så langt avbrekk. Derfor skal han få tid. Så håper vi at Moa etter hvert finner tilbake til den formen han var i før, sier Rekdal.