Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Per-Mathias Høgmo:

Historisk bunnotering for Norge på FIFA-rankingen: Nummer 81

Bak Færøyene.

BUNN: Per-Mathias Høgmo har aldri vært dårligere ranket. Nå er Norge nummer 81 på Fifa-rankignen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BUNN: Per-Mathias Høgmo har aldri vært dårligere ranket. Nå er Norge nummer 81 på Fifa-rankignen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske herrelandslaget i fotball faller til 81.-plass på FIFA-rankingen og er forbigått av blant annet Færøyene. Noteringen er Norges svakeste noensinne.

Norge står med kun tre poeng (mot San Marino) i VM-kvalifiseringen etter tre runder, noe som sender Per-Mathias Høgmos lag elleve plasser ned til en 81.-plass.

Det er den svakeste plasseringen det norske landslaget har hatt siden rankingen ble innført i 1993. Den forrige bunnoteringen var 76.-plass fra september 2014.

I Norden er det kun Finland (101.-plass) som ligger bak det norske landslaget. Færøyene klatrer 37 plasser opp til en 74.-plass, mens lag som Curaçao (77.) og Saint Kitts og Nevis (73.) også ligger foran Norge.

Åge Hareide har også fått en tøff start på VM-kvalifiseringen med sitt danske mannskap og faller fire plasser til 50.-plass på rankingen. Sverige rykker derimot to plasser fram til 39.-plass.

Norges neste VM-kvalifiseringsmotstander, Tsjekkia, faller også på rankingen og ligger på plassen bak Sverige. Det er sju plasser dårligere enn i september.

Montenegro (56.-plass) er laget som klatrer mest på oktoberrankingen med 49 plasser.

Argentina beholder førsteplassen på FIFA-rankingen. Tyskland rykker opp til annenplass, mens Brasil har tredjeplassen. Belgia, som var nest best på september-rankingen, faller til fjerdeplass og ligger foran Colombia.

Spania har kommet seg inn blant topp ti på bekostning av Wales og ligger på 10.-plass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!