Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Historisk City-seier da Silva måtte spise i seg Zlatan-kommentaren

Klar for semifinale i Champions League for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Manchester City - PSG 3-2 (3-2 sammenlagt)

(Dagbladet): Manchester City sikret seg et godt utgangspunkt før kveldens returkamp på Etihad Stadium etter 2-2 borte mot Paris Saint-Germain forrige uke.

Dermed var det de franske gjestene som måtte jakte scoring fra avspark på Citys fryktede hjemmearena. Men da Kevin De Bruyne plasserte inn kampens eneste mål, var det historiske avansementet et faktum: Manchester City er klar for sin første Champions League-semifinale i historien.

- Det var en deilig følelse. Vi jobbet for hverandre og fortjente å gå videre. Nå kan alt skje, sier belgieren til Viasat.

De Bruyne kom tilbake fra sin langtidsskade akkurat i tide til å knuse Champions League-drømmen til Zlatan Ibrahimovic.

Silvas stikk slo tilbake på ham selv Svensken måtte skuffet avfinne seg med at han heller ikke i år vinner turneringen han mangler på merittlista. City ødela Zlatans drøm og fikk Thiago Silva til å spise i seg ordene han spyttet ut før kampstart.

Før kampen uttalte nemlig Silva til The Daily Mail at det vil være et steg ned for Premier League-aktuelle Zlatan om han melder overgang til en engelsk klubb.

- Jeg vet at han har mange tilbud fra England og at det er en stor liga, men etter min mening er det ingen engelske klubber som er på vårt nivå, sa brasilianeren til den engelske avisen.

I kveld viste Manchester City at det ikke medfører riktighet. Over to kamper var Manuel Luis Pellegrinis menn bedre enn det franske stjernegalleriet.

Stjernespissene Etter 16 minutter skapte Zlatan Ibrahimovic kampens første store sjanse. Den svenske stjernespissen viste sin skuddkraft da han banket et frispark mot mål og fremprovoserte en feberredning av Joe Hart.

Like etter viste hjemmelagets stjernespiss Sergio Agüero seg fram. Argentineren fant rommet mellom stopper og back og skjøt i skuddet. Avslutningen fra skrått og kort hold gikk imidlertid i nettveggen.

Så, etter en halvtime, kom Agüero alene med PSGs sisteskanse, Kevin Trapp. Tyskeren felte argentineren, som var på vei forbi, og ble belønnet med gult kort og straffespark imot.

Straffebom og skade Det tok Agüero selvfølgelig selv. Men den vanligvis så scoringssikre målmaskinen sviktet totalt og skjøt en løs straffe én meter utenfor mål.

- Det er rett og slett en dårlig straffe. Den går jo langt utenfor, kommenterte Viasats fotballekspert Vidar Davidsen.

Like etter vred Agüero seg i smerte etter en tøff smell. City-fansen holdt pusten. Skulle klubbens angrepsjuvel forlate banen med skade nok en gang? Svaret var nei. Denne gang slapp de lyseblå med skrekken. Agüero kom seg på beina igjen til stor applaus.

Det gjorde imidlertid ikke Thiago Motta da han gikk i bakken et par minutter senere. Italieneren hinket av banen med en strekk i låret. PSG mistet en viktig mann.

De Bruyne ble helten Den første målsjansen i begge omgangene kom etter et Zlatan frispark. 48 minutter viste kampuret da svensken testet Hart på ny, men nok en gang hang engelskmannen med på notene.

Gjestene fortsatte å jakte scoringen som franskmennene behøvde. Etter 65 minutter raget Thiago Silva høyest på et hjørnespark, men headingen var ikke god nok for å overliste Citys sisteskanse.

I stedet viste Kevin De Bruyne hvordan det skal gjøres. Den eminente belgiske playmakeren kom akkurat tilbake fra sin langtidsskade i tide til disse viktige kampene mot PSG.

24-åringen scoret i oppgjøret i Paris og fant veien til nettmaskene også denne historiske kvelden i den lyseblå delen av Manchester.

74 minutter viste kampuret da hjemmefansen kunne slippe jubelen løs: De Bruyne curlet ballen i hjørnet på vakkert vis fra 20 meter. Det var en signaturscoring fra teknikeren.

Frustrert Zlatan avblåst for offside Fem minutter før full tid fikk Zlatan omsider ballen i mål, men scoringen ble underkjent grunnet offside. Svensken kastet ballen hardt i bakken i ren frustrasjon. Da gikk det nok opp for ham:

Det gikk ikke denne gangen heller. Zlatan får ikke løfte Champions League-trofeet i år heller. I stedet seiler City videre i medvinden på vei mot et et ukjent, men svært attraktivt farvann.

Nå er Pellegrinis elever bare ett hinder unna en Champions League-finale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!