Historisk cuphelt

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Christian Flindt Bjerg scoret det avgjørende målet som sørget for Odd Grenlands tolvte NM-gull. - Fantasisk - det beste jeg har vært med på, sier Flindt Bjerg - første danske norgesmester i fotball.

Christian Flindt Bjerg kom til Odd Grenland fra finalemotstander Viking før fjorårsesongen. I år har han slitt med skader og dårlig form - cupfinalen var en herlig revansj for 28-åringen.

- Dette hadde jeg aldri drømt om. Jeg visste at jeg ikke kom til å spille fra start - og hadde etter hvert liten tro på at jeg i det hele tatt kom til å bli byttet inn. Jeg varmet opp i en time og fikk med meg lite av kampen. Jeg pratet mest med gamle lagkamerater fra Viking på sidelinja, sier Flindt Bjerg til Dagbladet.no.

Før kampen fleipet 28-åringen med lagkamerat Erik Bo Andersen om at han skulle komme innpå og avgjøre finalen.

- Jeg sa det til Erik før kampen - mest på fleip. Men jeg har sagt det til ham en gang før - da scoret jeg også. Det bør kanskje bli en vane, gliste den storfornøyde matchvinneren etter kampen.

Flindt Bjerg kom inn for Morten Fevang på tampen av første ekstraomgang. Ett minutt etter avspark av den andre ekstraomgangen headet Tor Gunnar Johnsen ballen ned til dansken som dundret ballen i mål fra kloss hold.

- Jeg tenkte ikke. Jeg bare skjøt. Det er ikke lurt å tenke for mye i sånne situasjoner. Dette er det største jeg har opplevd. Jeg spilte for over 30 000 tilskuere da jeg spilte for Karlsruhe i Tyskland, men det kan ikke måles mot dette. Publikum kommer så tett innpå - det var en fantastisk stemning, sier dansken.

Selv om Flindt Bjerg har spilt for Viking var han ikke revansjesugen før møtet med sin tidligere klubb. Han hadde til og med klart å glede seg på gamleklubbens vegne hvis Viking stakk av med kongepokalen.

- Det hadde jeg helt klart. Det er mange fantastiske mennesker i Stavanger, Flindt Bjerg.

HISTORISK: Christian Flindt Bjerg er den første dansken som blir norsk mester i fotball.