Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Historisk dansk OL-medalje

KARUIZAWA (NTB): Danmark er klar for en OL-medalje - før vintersportsnasjonen Sverige. Dagens curlingseier, 7-5 i semifinalen mot nettopp svenskene, gjør at de danske jentene blir historiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri før har Danmark vunnet en medalje i vinter-OL. En 9. plass i skøyter for 34 år siden var beste plassering inntil Helena Blach Lavrsen og hennes curlingvenninner slapp til i Karuizawa.

Sverige ledet 2-1 etter tre omganger, men så slo danskene tilbake. De fire neste omgangene ble vunnet 6-0, og dermed var kampen i realiteten avgjort lenge før den var over.

Sverige, som har rutinerte og suksessrike spillere på laget, var klar favoritt. Men i et OL der Sverige bare har fått med seg to sjetteplasser så langt, hvilte nasjonens håp om inntog på medaljeoversikten på Elisabet Gustafson og hennes lag. Nervene spilte dem et puss, og feilene florerte.

Dermed måtte svenskene igjen trøste seg med å fokusere på svenske innslag i utenlandske medaljer. Danskenes trener Mikael Qvist, gift med lagets ener Trine, er fra Jönköping.

- Hva skulle Danmark gjøre uten smålendinger, sier svenskene og viser til at Bosse Johansson fra Kalmar førte Danmark til VM-sluttspill i fotball. Han blir eneste svenske i sommerens VM.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!