Fotball-EM

Historisk dårlig: - Skrekkfilm

Norge ble rett og slett banket opp av vertsnasjon England. Trener Martin Sjögren slaktes etter tapet.

SLAKTES: Martin Sjögren får høre det etter 8-0-tapet. FOTO: Matthew Childs / Reuters / NTB
SLAKTES: Martin Sjögren får høre det etter 8-0-tapet. FOTO: Matthew Childs / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BRIGHTON/OSLO (Dagbladet): England - Norge 8-0 (6-0)

- Av alt som har med det norske landslaget. Kvinner eller menn. Fotball, håndball, bandy, innebandy, all paraidrett. Jeg har aldri sett et norsk landslags bli så herja med. Det er det verste jeg har sett. Dette er en 45 minutter lang skrekkfilm.

Det var NRK-ekspert Aleksander Schaus dom etter å ha sett England banke inn 6(!) mål i det norske buret.

Ellen White (2), Beth Mead (2), Lauren Hemp og Georgia Stanway sto for målene i den første omgangen. I andre omgang fullførte Mead hattricket. Alessia Russo meldte seg også på ballet, og påførte Norge et rekordtap.

Norge er dermed det første laget i EM-historien som slipper inn sju mål i én og samme kamp.

HATTRICK: Beth Mead. Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB
HATTRICK: Beth Mead. Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB Vis mer

- Fryktelig stygt

Norges store stjerne, Ada Hegerberg, beskriver kampen som en «tøff opplevelse».

- Det er bare å se seg i speilet. Det var fryktelig stygt, men vi må holde hodene hevet likevel. Vi må være ærlige med oss selv om hva vi kan gjøre bedre.

Hun sliter med å forklare hva som gikk galt.

- Hva er det å si etter et 8-0 tap? Det er ikke så mye. Jeg er tom for ord. Det er helt greit å være sint, og at det blir reaksjoner. Vi må få det ut, også må vi må finne ut sammen hvordan vi skal forberede oss til Østerrike.

Slakter treneren

Til pause sto det 6-0 til britene. Underveis i ydmykelsen gjorde ikke Norges trener, Martin Sjögren, noen grep.

- Jeg er sjokkert over at han ikke gjorde noen endringer. England spilte de i fillebiter. Norges trener, Martin, så paralysert ut. Han byttet ikke, han forandret ingenting, sier Arsenal kvinners trener, Jonas Eidevall, til BBC.

VONDT: Flere av de norske spillerne var langt nede etter tapet. FOTO: Terje Pedersen / NTB
VONDT: Flere av de norske spillerne var langt nede etter tapet. FOTO: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Til NRK forteller Sjögren at han følte seg hjelpesløs på sidelinja.

- Vi vurderte når vi skulle gjøre endringer. Siden det var større justeringer som måtte gjøres valgte vi å gjøre det i pausa. Jeg kan ikke gi noe bedre svar enn det, sa en tydelig preget trener til NRK.

Rundspilt

Englands kanonade startet på kontroversielt vis. Ellen White falt lett i 16-meteren, og fikk tildelt straffe. Der gjorde Georgia Stanway ingen feil

Lauren Hemp gjorde 2-0 fire minutter seinere. Målet ble først annullert for offside, men etter en VAR-sjekk ble det stående.

Ellen White rundlurte Maria Thorisdottir før hun enkelt trillet inn 3-0 bak keeper Guro Pettersen. Så var det duket for Beth Mead-show.

ÅTTE MÅL: De norske spillerne måtte se keeper Guro Pettersen plukke åtte baller ut av nettet. FOTO: Terje Pedersen / NTB
ÅTTE MÅL: De norske spillerne måtte se keeper Guro Pettersen plukke åtte baller ut av nettet. FOTO: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Arsenal-vingen stanget inn 4-0 etter 34 minutter. Norge-kaptein Maren Mjelde fikk ikke klarert en enkel ball, og Mead straffet de norske jentene etter et nydelig innlegg av Lauren Hemp. Kort tid etter satte hun inn sitt andre for kvelden. Hun dro av både en og to før hun enkelt plasserte ballen til side for Pettersen.

Ydmykelsen var imidlertid ikke over. Ellen White pirket inn 6-0 på bakerste stolpe fire minutter før hvilen.

Rekordtap

Det var et preget Norge-lag som kom ut etter pausen, og de engelske kvinnene var ikke mette.

De fortsatte å presse på og skape sjanser. Likevel fikk de ikke den samme uttellingen som i de første førtifem minuttene.

20 minutter ut i omgangen fikk de omsider hull på byllen. Lucy Bronze slo et strålende innlegg, og på bakre stolpe knuste Alessia Russo Guro Bergsvand i duell.

FEIRER: England har grunn til å feire etter å ha knust Norge. Ellen White scoret to av målene. FOTO: Adrian Dennis / AFP / NT
FEIRER: England har grunn til å feire etter å ha knust Norge. Ellen White scoret to av målene. FOTO: Adrian Dennis / AFP / NT Vis mer

Det er målet som ga England ny rekord i EM. De er det første laget som har scoret sju mål i en kamp.

Mead fullførte hattricket ti minutter før slutt, og fastsatte samtidig resultatet til 8-0.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer