Rosenborg:

Historisk draktgrep

For første gang i historien stiller trønderne i rosa drakter.

NYE DRAKTER: Birger Meling og Marius Lundemo stiller opp i de nye tredjedraktene. Foto: RBK.no
NYE DRAKTER: Birger Meling og Marius Lundemo stiller opp i de nye tredjedraktene. Foto: RBK.noVis mer

Det er mot Tiller i neste cupkamp den 22. mai at Rosenborg gjør grep på drakt-fronten. De vil altså stille i rosa drakter, i stedet for hvitt eller svart som har vært de vanlige fargene til den norske storklubben. Det er første gang i klubbens 102 år lange historie.

- Tredjedrakta har som tradisjon å være eksperimentell. Tidligere har vi blant annet hatt rød, oransje og seinest i fjor, blå drakt. Nå har vi valgt et moderne uttrykk som vi håper vil falle i smak, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til RBK.no.

Det er Adidas, deres draktsponsor, som altså står for de rosa draktene. Talsmann for supportergruppen Kjernen, Espen Viken, innrømmer at det blir litt rart å se dem i de nye fargene.

- Det er uvant, men vi skal klare å leve med det. Klubben vår er jo svart og hvit, men unntaksvis skal vi tåle det, sier Viken til Dagbladet.

Rosenborg skriver på nettsida si at det er flere ting som gjør den nye drakta unik. Logoen på drakta vil være transparent - altså bare ensfarget i svart, noe som også er nytt.

- RBK Shop har hatt rosa produkter til salgs i en årrekke. Nå har vi tatt det ett steg videre, og jeg er sikker på at dette blir populært blant spesielt kvinner og barn. Men også hos den moderne mann, sier Moe Dyrhaug.

Nå får man altså sett trønderne i aksjon med den rosa drakta på til onsdag.