Historisk Drammen-gull

- Årets mål er nådd!

Frode Hagen var misunnelig på dem som hadde NM-gull i håndball. Lørdag sikret han seg sitt eget da Drammen knuste Fyllingen 33-24.

Veteranen var i likhet med samtlige Drammen-spillere uten NM-gull i håndball. Mulig var lørdagens finale den aller siste for kjempen med en lang proffkarriere bak seg. Og når muligheten til å sikre seg gull var til stede, skulle det ikke stå på innsatsen.

- Nei, å vinne NM var en av målene da jeg kom hjem til Norge. Det var det eneste som gjensto, og det er jo så mange andre som har det, sa Hagen til NTB etter å ha banket inn fem mål for NM-vinneren.

Sammen med Vegard Svang Strand og toppscorer Glenn Solberg dannet de EM-klare veteranene en mur i forsvar. Avgjørende for klubbens aller første NM-gull, mente DHK-trener Ole Gustav Gjekstad.

Godt forsvar

- Vi vinner kampen fordi vi er gode i forsvar. Spesielt i annen omgang. Gutta står sammen og Mathias (Kolstad Holm) står solid i mål, sa den tidligere stjernekanten, som gir seg i DHK etter inneværende sesong.

Også Fyllingen måtte gi seg etter å ha hengt med til 6-4 av favør Drammen. Muligens var det serienederlaget fra 19. desember (32-43) som begynte å melde seg. Fyllingens toppscorer Thomas Drange hang likevel ikke med hodet etter nok et braknederlag.

- Jeg synes vi skal kalle det en sølvseier. Jeg synes likevel vi gjør det for lett for dem. Glenn Solberg får gå opp altfor lett. I det hele tatt ble dette for lett for dem etter hvert, sa bakspilleren.

Stor jubel

Et par tusen DHK-supportere angrer nok ikke på at de tok turen inn til Oslo denne romjulslørdagen. Og de fikk også mye å juble for. Kampen ble etter hvert svært underholdende, med trickskudd og ablegøyer.

SUVERENE: Henrik Grøneng Nilsen og Drammen knuste Fyllingen i dagens NM-finale i håndball. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
SUVERENE: Henrik Grøneng Nilsen og Drammen knuste Fyllingen i dagens NM-finale i håndball. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer

I den siste time out-en tok Frode Hagen seg tid til å fyre opp DHK-fansen som trolig får mer å juble for i månedene som kommer. Drammen har muligheten til å vinne tre titler på hjemmebane i god behold.

- Med så mange kjente på tribunen er dette kjempegøy, sa veteranen.

Glenn Solberg ble toppscorer for Drammen med åtte fulltreffere, mens en skuddvillig Drange scoret fem for Fyllingen som må vente med å kunne juble for sitt første NM-gull.

(NTB)