Historisk Federer seirende ut av serveduellen med Roddick

- Går fortsatt trill rundt oppe i hodet mitt.

TILNÆRMET FEILFRI 1: Roger Federer leverte over 50 serveess, men slet voldsomt med å få has på Andy Roddick.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
TILNÆRMET FEILFRI 1: Roger Federer leverte over 50 serveess, men slet voldsomt med å få has på Andy Roddick.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Roger Federer - Andy Roddick 5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14.Få vet mer om hva det vil si å tape en Wimbledon-finale av episke dimensjoner enn Roger Federer etter at den fantastiske sveitseren måtte se seg slått av Rafael Nadal i skumringen på Centre Court i 2008.

Med et karriereovertak på 18-2 i kamper mot Andy Roddick, hvorav to finaletriumfer i Wimbledon i 2004 og 2005, tilsa ikke statistikken på forhånd at Federer måtte igjennom en minst like neglbitende affære som mot Nadal i fjor.

Det skulle det imidlertid bli takket være serving fra begge spillere i ultraklassen.

På 36 servegame klarte ikke Federer å omsette en eneste breakball i poeng på tavla, og kampen virket å trekke ut i evigheten. NådeløsMen på stillingen 15-14 kjempet Federer seg til den ene matchballen han trengte. Roddick gjorde den pressede situasjonen enda mer presset for seg selv ved å sende førsteserven i nettet.

Det var håndsrekningen Federer trengte til å avslutte det fire timer og 16 minutter lange dramaet til sin fordel.- Det var en sinnsyk kamp med en ufattelig slutt. Det går fortsatt trill rundt oppe i hodet mitt. Dette kunne ha fortsatt i flere timer, sa Federer i sin seierstale til publikum på Centre Court.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer