Historisk finne etter Massas motorhavari

Budapest (NTB-AP): McLarens Heikki Kovalainen tok sin aller første formel 1-seier søndag etter at Felipe Massa fikk motorhavari på bilen sin tre runder før mål.

McLarens Heikki Kovalainen tok sin aller første formel 1-seier søndag etter at Felipe Massa fikk motorhavari på bilen sin tre runder før mål.

Massa i Ferrari ledet klart, men det hjalp så lite da motoren ikke ville mer. Han fikk en kanonstart i løpet og dro forbi både Kovalainen og Lewis Hamilton som hadde beste startspor, med en gang. Ledelsen holdt han i 67 runder, helt til motoren sa takk for seg.

Dermed lå banen åpen for finnen som kjørte inn til seieren 11 sekunder foran Timo Glock i Toyota.

Kimi Räikkönen som bare hadde sjette beste startspor, kjørte inn til tredjeplassen like foran Fernando Alonso i Renault. Hamilton som var storfavoritt, endte på en svært skuffende femteplass.

Historisk


Det var en historisk seier «Heikki», som Kovalainen kalles av alle tilhengerne, tok på Hungaroring søndag. Han ble den 100. kjøreren som har vunnet en VM-runde i formel 1.

- Jeg gjorde alt jeg kunne for å legge press på Massa, og jeg ga aldri opp håpet om at noen skulle hende med ham, og det gikk seg til for meg. Dere kan vel tenke dere at jeg er overlykkelig over denne seieren, sa Kovalainen etter triumfen.

Dermed fortsetter Hamilton på toppen av sammenlagtlisten. Det kan briten takke den populære finnen for. Det skiller åtte poeng mellom Hamilton og Massa.


Tøft og tett
Starten i Ungarn Grand Prix søndag ble både tøff og tett. Felipe Massa passerte enkelt Kovalainen på utsiden med en gang det grønne lyset kom. Deretter kjørte han side om side med Hamilton inn mot første sving, men brasilianeren var tøffest og fikk teten

Dermed utviklet løpet seg lenge til å bli en kamp mellom de to, helt til Hamilton fikk en punktering.

Det gjorde at Kovalainen overtok annenplassen, men da motoren krasjet i Massas bil, lå han 7,5 sekunder bak. Likevel fikk løpet en svært lykkelig slutt for finnen.

Timo Glock kunne klatre opp på seierspallen etter en VM-runde i formel 1 for aller første gang etter å ha sikret annenplassen.

TOK SIN FØRSTE: Heikki Kovalainen kunne feire sin aller første seier i formel 1 i Ungarn i dag. Foto: REUTERS/SCANPIX
TOK SIN FØRSTE: Heikki Kovalainen kunne feire sin aller første seier i formel 1 i Ungarn i dag. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Neste VM-runde går i Valencia om tre uker. Det betyr at både lagene og førerne får en etterlengtet hvilepause.

(NTB)

Historisk finne etter Massas motorhavari