Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Historisk fjerdeplass for Ullevålseter

Nummer to på dagens etappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Før årets Dakar-rally hadde Pål Anders Ullevålseter som mål å havne på pallen.

Det gikk akkurat ikke: I dag kom motorsyklistene i mål i Dakar etter kraftanstrengelsen, og Ullevålseter endte på en flott fjerdeplass. Franske Cyril Despres vant, en og en halv time foran nordmannen.

- Målsetningen om en pallplass var hele tiden under forutsetning av at hver eneste etappe forløp uten problemer, og det gjorde det ikke i år. At jeg da allikevel skulle være så nære og få en fjerdeplass, er akkurat nå helt ubegripelig for meg. Dette føles stort! sier han i en pressemelding.

Beste prestasjon 

Resultatet er det beste han har prestert i Dakar-rallyet noensinne. Fra før har han en  9. plass (i 2002), 7. plass (2003), 5. plass (2004) og en 6. plass (2006).

- Jeg er utrolig godt fornøyd med alt. Det vil si min egen innsats, fjerdeplassen og bare det å komme helt til Dakar nok en gang. Det så stygt ut noen dager underveis, for jeg har aldri krasjet så mange ganger i et rally tidligere, sier han.

Resultatet ble sikret med en flott andreplass på siste etappe, nordmannen endte bare sju sekunder etter vinneren Janis Vinters.

Beste privatkjører

FLOTT PRESTASJON: Pål Anders Ullevålseter nådde ikke målet om pallplass, men han var veldig nær. Foto: NIC BOTHMA/EPA/SCANPIX
FLOTT PRESTASJON: Pål Anders Ullevålseter nådde ikke målet om pallplass, men han var veldig nær. Foto: NIC BOTHMA/EPA/SCANPIX Vis mer

- Litt surt å få nok en andreplass på den siste etappen, for det hadde selvfølgelig vært ekstra deilig å avslutte med en etterlengtet etappeseier, men den tar jeg neste år! lover han.

Ullevålseter tok med dette sin andre andreplass på en etappe i årets rally - og den sjette i sin i Dakar-karriere.

Prestasjonene er ekstra imponerende tatt i betraktning at Ullevålseter endte som den beste privatkjøreren blant motorsyklistene. Dessuten var det bare 133 av de 245 startende som i det hele tatt kom i mål.

image: Historisk fjerdeplass for Ullevålseter

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!