Historisk fjerdeplass for Ullevålseter

Nummer to på dagens etappe.

(Dagbladet.no): Før årets Dakar-rally hadde Pål Anders Ullevålseter som mål å havne på pallen.

Det gikk akkurat ikke: I dag kom motorsyklistene i mål i Dakar etter kraftanstrengelsen, og Ullevålseter endte på en flott fjerdeplass. Franske Cyril Despres vant, en og en halv time foran nordmannen.

- Målsetningen om en pallplass var hele tiden under forutsetning av at hver eneste etappe forløp uten problemer, og det gjorde det ikke i år. At jeg da allikevel skulle være så nære og få en fjerdeplass, er akkurat nå helt ubegripelig for meg. Dette føles stort! sier han i en pressemelding.

Beste prestasjon 

Resultatet er det beste han har prestert i Dakar-rallyet noensinne. Fra før har han en  9. plass (i 2002), 7. plass (2003), 5. plass (2004) og en 6. plass (2006).

- Jeg er utrolig godt fornøyd med alt. Det vil si min egen innsats, fjerdeplassen og bare det å komme helt til Dakar nok en gang. Det så stygt ut noen dager underveis, for jeg har aldri krasjet så mange ganger i et rally tidligere, sier han.

Resultatet ble sikret med en flott andreplass på siste etappe, nordmannen endte bare sju sekunder etter vinneren Janis Vinters.

Beste privatkjører

FLOTT PRESTASJON: Pål Anders Ullevålseter nådde ikke målet om pallplass, men han var veldig nær. Foto: NIC BOTHMA/EPA/SCANPIX
FLOTT PRESTASJON: Pål Anders Ullevålseter nådde ikke målet om pallplass, men han var veldig nær. Foto: NIC BOTHMA/EPA/SCANPIX Vis mer

- Litt surt å få nok en andreplass på den siste etappen, for det hadde selvfølgelig vært ekstra deilig å avslutte med en etterlengtet etappeseier, men den tar jeg neste år! lover han.

Ullevålseter tok med dette sin andre andreplass på en etappe i årets rally - og den sjette i sin i Dakar-karriere.

Prestasjonene er ekstra imponerende tatt i betraktning at Ullevålseter endte som den beste privatkjøreren blant motorsyklistene. Dessuten var det bare 133 av de 245 startende som i det hele tatt kom i mål.

Historisk fjerdeplass for Ullevålseter