Caroline Graham Hansen:

Historisk Graham Hansen klar for Barcelona

Signerte en toårskontrakt mandag.

HISTORISK: Caroline Graham Hansen er Barcelona-spiller - som første nordmann noensinne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HISTORISK: Caroline Graham Hansen er Barcelona-spiller - som første nordmann noensinne. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Det er godt over en måned siden Dagbladet meldte at Caroline Graham Hansen (24) nærmet seg en Barcelona-overgang. Mandag signerte hun en kontrakt som binder henne til den spanske fotballklubben i to år.

- Det er fantastisk stort, man merker at det er en stor klubb med store tradisjoner. Det blir veldig, veldig gøy å være her, sier Graham Hansen til Dagbladet mandag ettermiddag.

24-åringen skal blant annet ha fått et tilbud fra franske PSG, men valget falt altså til slutt på den spanske storklubben.

- Det var fordi for meg kjentes det riktig, det var de som la fram en plan for hvordan de ønsket veien videre for meg, og for lagets del, som gjorde at det var det mest interessante, sier landslagsprofilen.

Drømmer om titler

Nå vil hun spille om titler med Barcelona.

- Jeg har veldig tro på at den drømmen kan gå i oppfyllelse. Man må ha litt flaks og marginer på sin side, og en god sesong og en skadefri kropp, sier 24-åringen.

Hansen blir den første nordmannen noensinne i fotballklubben FC Barcelona. Hun blir også den første norske spilleren på spansk toppnivå siden Martin Ødegaard kom inn for Real Madrid mot Getafe 23. mai 2015.

Landslagssamling

Graham Hansen spilte inntil nylig for tyske Wolfsburg, der hun har vunnet tre ligagull og fem cupgull.

Graham Hansen har 59 landskamper for Norge og er den store stjerna på det norske landslaget. Landslaget samles for øvrig mandag - uten Graham Hansen - før VM-starten 7. juni.

24-åringen slutter seg til de andre så fort som mulig.