Historisk Hannawald

Sven Hannawald skrev historie da han også vant det fjerde rennet i hoppuka i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hannawald er den første som har vunnet alle fire renn i den tysk-østerrikske hoppuken.

I den 50. utgaven av hoppuken vant den tyske 27-åringen konkurransene i Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen.

Etter å ha satt bakkerekord med 139 meter i første omgang søndag, ledet Hannawald med 2,1 poeng foran slovenske Robert Kranjec, som hoppet 134,5 meter.

Med Matti Hautamäki fra Finland på tredjeplass 3,0 poeng bak lederen, var det svært jevnt mellom de beste. I finaleomgangen sto Sven Hannawald for en fantastisk bragd da han som siste hopper utfor mestret nervepresset, landet på 131,5 meter og sikret seieren. Det var samme lengde som Matti Hautamäki, men tyskeren vant med 2,5 poeng foran finnen.

Martin Höllwarth ble nummer tre, mens Kranjec tok fjerdeplassen.

Ingen av de norske hopperne fikk være med i finaleomgangen i Bischofshofen, etter at alle fire tapte sine dueller i 1. omgang. I skyggen av Hannawald leverte Norge sin dårligste hoppukeinnsats noensinne.

Roar Ljøkelsø y ble beste nordmann søndag med 32. plass, etter å ha tapt sin duell mot Adam Malysz. Heller ikke Anders Bardal, Tommy Ingebrigtsen eller Olav Magne Dønnem klarte å gå videre.

(NTB)

<B>SUVEREN: Ingen hopper som Sven Hannawald
JUBLER: Sven Hannawald er historisk. Det kan man godt juble litt for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer