Historisk hjemmetap for fotballkvinnene

Har aldri avgitt poeng på hjemmebane i en VM-kvalik tidligere.

HISTORISK TAP: Kristine Minde under den siste VM-kvalifiseringskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nederland på Nadderud stadion onsdag kveld. Fotballjentene er allerede klare for VM i Canada etter ni strake seirer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HISTORISK TAP: Kristine Minde under den siste VM-kvalifiseringskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nederland på Nadderud stadion onsdag kveld. Fotballjentene er allerede klare for VM i Canada etter ni strake seirer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges allerede VM-klare kvinnelandslag måtte finne seg i et 0-2-tap for Nederland i den siste kvalifiseringskampen. Dermed sprakk den perfekte hjemmestatistikken.

Aldri før har Norge avgitt poeng på hjemmebane i en VM-kvalifiseringskamp i fotball for kvinner. 27 tidligere kamper hadde alle endt med seier. På Nadderud forsvant også ambisjonen om å gå gjennom kvalifiseringen med ti seirer på like mange kamper.

Det var en fortjent seier for Nederland, som hadde mer å spille for og viste det tydelig. Norge scoret 41 mål på sine ni første kvalifiseringskamper, og 11 mot Albania da VM-billetten ble sikret lørdag, men greide knapt å skape en sjanse onsdag.

Nederland var atskillig farligere, og midt i 2. omgang kom belønningen. Først sendte LSK-spiller Sherida Spitse av gårde et skudd som endret retning så Ingrid Hjelmseth så vidt greide å slå det til corner. Spitse tok selv hjørnesparket, og midtbanekollega Anouk Dekker sendte ballen i mål via Hjelmseth og stolpen.

I det 76. minutt raidet lynraske Manon Melis til dødlinjen og serverte Danielle van de Donk, som doblet ledelsen fra kort hold ved nærmeste stolpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer