Historisk hyllest

Erling Braut Haaland (20) gikk seirende ut av årets kåring av Europas beste fotballspiller under 21 år. Han får tildelt Golden Boy-trofeet 14. desember.

VANT PRIS: Det har vært et vanvittig år for Erling Braut Haaland. Nå blir han belønnet med pris. Foto: NTB
VANT PRIS: Det har vært et vanvittig år for Erling Braut Haaland. Nå blir han belønnet med pris. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland (20) gikk seirende ut av årets kåring av Europas beste fotballspiller under 21 år. Han får tildelt Golden Boy-trofeet 14. desember.

Jærbuen slo konkurrenter som Ansu Fati (Barcelona), Mason Greenwood (Manchester United) og Alphonso Davies (Bayern München). Han danket også ut sin lagkamerat Jadon Sancho i Borussia Dortmund.

MÅLLØS AV BANEN: Fredrik «Blakern» Larsen tror Erling Braut Haaland er forbanna etter kampen mot Nord-Irland. Vis mer

Haaland har siden overgangen til Dortmund i januar, scoret 27 mål på 29 kamper for den tyske storklubben. I høst står han med elleve scoringer på like mange oppgjør.

Golden Boy-prisen deles ut av den italienske sportsavisen Tuttosport. Det har den gjort siden 2003. Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero og Paul Pogba er blant tidligere vinnere.

Første nordiske vinner

Det er første gang at en spiller fra Norden får den prestisjetunge prisen. Det blir av utdeleren selv beskrevet som en «gigantisk overraskelse».

«Han kommer fra et land der fotball så absolutt ikke er en nasjonalsport. Der oppe dominerer de i skiidretter», påpeker Tuttosport.

Haaland var også nominert i fjor, men da gikk prisen til Atlético Madrids talentfulle angriper João Felix. Den gang ble han nummer fire.

I oktober ble det kjent at Haaland var blant de 20 spillerne som var igjen i finalefeltet.

Fati ble folkets favoritt

Kåringen er et samarbeid mellom Tuttosport og en rekke europeiske sportsaviser. Det var i alt 40 fotballjournalister fra ulike redaksjoner som stemte, blant andre fra L'Équipe (Frankrike), Marca (Spania), The Times (Storbritannia), Bild (Tyskland), La Gazzetta dello Sport (Italia) og Aftonbladet (Sverige).

18 år gamle Fati måtte se seg slått av Haaland om den gjeveste trofeet, men Barcelonas supertalent fikk flest stemmer som folkets favoritt i en nettavstemning.

Tuttosport opplyser at Golden Boy-prisen vil bli tildelt Haaland i Torino 14. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer