STRAFFEFADESE: Det er faktisk umulig å få med både gresset og ballen innenfor rammene av dette bildet. Så høyt skjøt Brasils Andre Santos over i straffesparkkonkurransen mot Paraguay i går.Foto: SCANPIX/AP/Natacha Pisarenko
STRAFFEFADESE: Det er faktisk umulig å få med både gresset og ballen innenfor rammene av dette bildet. Så høyt skjøt Brasils Andre Santos over i straffesparkkonkurransen mot Paraguay i går.Foto: SCANPIX/AP/Natacha PisarenkoVis mer

«Historisk inkompetanse»

Brasil slaktes etter Copa-kollapsen.

Brasilianske medier var ikke uventet nådeløs dagen etter at landslaget røk ut mot Paraguay i kvartfinalen av Copa America søndag.

Tross mangfoldige sjanser og dominerende banespill klarte ikke Brasil å score på paraguayanerne. Heller ikke i straffesparkkonkurransen ble det mål etter at samtlige brasilianske straffeskyttere bommet. Dermed var mesterskapet over for den regjerende Copa-mesteren.

I hjemlandets aviser blir ikke slikt sett mildt på. «Historisk inkompetanse» var dommen fra riksavisen O Globo, som også mente Brasil røk ut på en «svært ydmykende måte».

Etter tapet la landslagssjef Mano Menezes vekt på dårlige baneforhold, noe avisen Correio Braziliense brukte mot ham og laget: «Etter den katastrofale prestasjonen prøvde de å flytte skylden over på banen».

Journal de Brasilia trykket et bilde av den unge stjernen Neymar dekket med teksten «De kan ikke skjule skammen. Det ser ut som en dårlig vits, men det er det ikke».

Flere medier spør seg om Menezes er riktig mann til å lede Brasil fram til fotball-VM på hjemmebane i 2014.

(NTB)