Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Historisk isdansseier for Davis og White

USAs første.

GULL-DANS:  Meryl Davis og Charlie White sikret amerikansk OL-gull i isdans. Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG
GULL-DANS: Meryl Davis og Charlie White sikret amerikansk OL-gull i isdans. Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meryl Davis og Charlie White fulgte opp ledelsen fra kortdans med den beste fridansen og sikret USAs aller første OL-gull i isdans.

Sølvvinnerne fra Vancouver-OL holdt unna for sine canadiske treningspartnere og erkerivaler Tessa Virtue og Scott Moir og sikret tittelen med 4,53 poengs margin. Virtue og Moir var nest best både i kortdans og fridans.

Jelena Ilinykh og Nikita Katsalapov ordnet russisk bronsejubel i Isberg-hallen i Sotsji. De skjøv franske Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat ut av pallen.

Davis/White fikk 116,63 poeng for mandagens program til musikk fra Nikolai Rimsky-Korsakovs «Scheherazade», og dermed satte de ny poengrekord både i kortdans, fridans og sammenlagt.

Det amerikanske paret er regjerende verdensmestere og ubeseiret i 22 måneder.

Ilinykh/Katsalapov vant tidligere i OL-gull i lagkonkurransen med Russland, mens Davis/White fikk bronse med USA. De to parene reiser dermed hjem med gull og bronse, mens Virtue/Moir må nøye seg med to sølv.

(NTB)

Hele Norges coronakart