Historisk juniorbragd i golf

Disse gutta bryr seg ikke om at Norge egentlig er lilleputt i golfsammenheng. I dag spiller de finale i junior-EM for lag i Italia!

-  Det er historisk! Lille Norge er i finalen, jubler lagets svenske trener Niklas Diethelm.

Motstander er Nederland - etter at Norge banket Sverige 4-3 i gårsdagens semifinale. På veien til finalen har de slått den stolte golfnasjonen Irland - og kommet foran nasjoner som Tyskland, England, Skottland, Danmark og Spania.

Det har imponert både Dietholm, guttene selv - og amerikanske talentspeidere. Ikke minst med tanke på at guttene er turneringens aller yngste lag, med tre av seks spillere på 15 år.

-  Fantastisk

-  Det er helt fantastisk. Mange college-trenere fra USA har kommet bort og sagt at ingen er i nærheten av å ha en sånn lagånd som vi har. De har fulgt guttene gjennom hele turneringa, sier landslagstrener Dietholm.

-  Kan bli best

Sportssjef Jan Erik Aalbu i Norges Golfforbund er ikke i tvil om at guttene kan nå helt til topps.

-  Vi har fått en gjeng å ta vare på. Dersom forholdene legges til rette, er det ingen grunn til at disse guttene ikke kan bli blant de beste i verden. Men det innebærer knallhard jobbing, og at de må bo i utlandet vinterstid. Hyppige samlinger på grønt gress og spille mot spillere som er bedre enn dem. Det er resepten, sier Aalbu.

 SPILLER EM-FINALE:  Her er det norske laget som er klare for EM-finale i golf i dag. Bak fra venstre: Lars Gunnar With (kaptein), Knut Børsheim, Espen Kofstad, Marius Thorp og Niklas Diethelm (trener). Foran fra venstre: Are Fristad, Anders Kristiansen, Frederik Kollevold.
SPILLER EM-FINALE: Her er det norske laget som er klare for EM-finale i golf i dag. Bak fra venstre: Lars Gunnar With (kaptein), Knut Børsheim, Espen Kofstad, Marius Thorp og Niklas Diethelm (trener). Foran fra venstre: Are Fristad, Anders Kristiansen, Frederik Kollevold. Vis mer

Det er Marius Thorp (17) mer enn motivert før.

-  Alle her har som mål å nå verdenstoppen. Vi har allerede vist at det er mulig, fastslår 17-åringen.

I forkant av mesterskapet hadde forbundet som målsetting å hevde seg blant de åtte beste av 20 deltakende lag. I fjor endte Norge på 11. plass i junior-EM.

Med EM-finalen er det norske laget også allerede automatisk kvalifisert for junior-VM I Japan neste år.