KONTRASTER: De spanske avisene (til venstre) har dystre forsider i dag, mens de er superlativer og utropstegn i oransje fonter på de nederlandske forsidene (til høyre). Foto: EPA / NTB Scanpix
KONTRASTER: De spanske avisene (til venstre) har dystre forsider i dag, mens de er superlativer og utropstegn i oransje fonter på de nederlandske forsidene (til høyre). Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

«Historisk katastrofe», «latterlig start», «enden er nær»

Spanske aviser i dag.

Spanske medier sparte ikke på kruttet etter Spanias ydmykende 1-5-tap for Nederland i fotball-VM.

De fleste avisene i Spania trykket lørdag forsider med et bilde av en knestående kaptein Iker Casillas omringet av nederlandske spillere i jubelrus.

Storavisen Marca kalte fredagens tap for «en historisk katastrofe», mens Nederlands oppvisning ble beskrevet som «en målfest av bibelske proporsjoner».

- Latterlig start Spania er regjerende verdensmester og har også vunnet de to siste EM-titlene. Forventningene til det spanske laget kunne ikke ha vært høyere før Brasil-VM, og derfor hadde de hjemlige avisene en bitter respons på det som skjedde i åpningskampen.

«Dette er ikke bare et tap. Det er en historisk katastrofe som det ikke finnes maken til i VM-historien», var budskapet i Marca. «Ydmykelse» var overskriften på forsiden i El Mundo, mens Barcelona-avisen Sport hadde «En latterlig start».

«Rester av et imperium» Flere av Spanias nøkkelspillere fikk hard medfart dagen derpå. Enkelte sportskommentatorer tror tapet markerte slutten på en æra.

«Spania er som rester av et imperium som vet at enden er nær. Iker Casillas var ugjenkjennelig. Gerard Piqué og Sergio Ramos spilte som om de aldri hadde møtt hverandre før, mens Andrés Iniesta og Xavi var usynlige i annen omgang», skrev Joan Maria Battle i Sport.

Avisene mener landslagssjef Vicente del Bosque står overfor en vanskelig jobb med å holde lagmoralen oppe etter stjernesmellen mot Nederland. De mener Spania-sjefen må gjøre tydelig grep før møtet med Chile onsdag.

(NTB)