Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Historisk kinesisk triumf i Roland Garros

Li Na ble lørdag ble den første asiaten som har vunnet en Grand Slam-tittel i tennis.

HISTORISK: Li Na ble første asiat til å vinne en Grand Slam-turnering da hun slo Francesca Schiavone i finalen i Roland Garros.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
HISTORISK: Li Na ble første asiat til å vinne en Grand Slam-turnering da hun slo Francesca Schiavone i finalen i Roland Garros.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN Vis mer

Kinesiske Li Na ble lørdag den første asiaten som har vunnet en Grand Slam-tittel i tennis etter å ha slått Francesca Schiavone 6-4, 7-6 i finalen i Roland Garros.

Fra å være et badmintontalent som ungdom, har 29-åringen gått gradene på tennisbaner verden over de siste årene. Lørdag skrev hun seg for alvor inn i kinesisk sportshistorie med sin største triumf så langt i karrieren.

Seieren kom etter et rått tiebreak i annet sett hvor Li feide Schiavone av banen med 7-0. Hun leverte en imponerende runde slag mot italieneren, før hun falt på ryggen i den røde grusen og kunne juble for seier.

- Jeg var oppe i 4-2, men hun prøvde å komme tilbake. Jeg måtte bare kjempe hardt, og jeg klarte det. Jeg tror alle i Kina er glade nå, sa den overlykkelige Roland Garros-mesteren.

Spennende duell Finalen var den «eldste» på 21 år. Til sammen er de to spillerne 60 år og 79 dager gamle, men det ble likevel en intens og spennende finale.

Mange hadde Schiavone som favoritt før finalen. Hun er grusekspert og gikk til topps i den samme turneringen i fjor. Men Li håpet at finaletapet i Australian Open tidligere i sesongen skulle gjøre henne mer rustet for lørdagens duell.

Kineseren fikk det første breakpoenget i kampen, men hun bommet med et litt for langt slag. Men deretter var det Schiavones tur til å feile, og Li fikk to nye breakmuligheter.

De brukte hun godt, og med suverene server mot slutten av settet dro hun det i land med 6-4 etter 39 minutters spill.

Suverent tiebreak I annet sett startet Li klart best, men misset på muligheten til å gå opp til 4-1. I stedet fikk Schiavone utlignet til 4-4. Begge spillerne holdt sine to siste server og fikk dermed tvunget fram et tiebreak.

Der var Li Na helt suveren, vant 7-0 og kunne strekke armene triumferende i været.

- Hun spilte godt. Jeg klarte ikke å presse henne bort fra grunnlinjen. En må vinne og en må tape. I dag fortjente hun seieren, sa en utslått Schiavone.

(NTB)