Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klæbo vant jakstarten i Toblach

Historisk Klæbo rykket fra alle: - Han er en unik skiløper

Med to kilometer igjen stakk Klæbo og sikret seieren.

SUVEREN: Johannes Høsflot Klæbo stakk fra alt og alle og var suveren på søndagens jaktstart i Toblach, Italia. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån
SUVEREN: Johannes Høsflot Klæbo stakk fra alt og alle og var suveren på søndagens jaktstart i Toblach, Italia. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån Vis mer

(Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo tok sesongens sjuende verdenscupseier på åtte starter etter et fantastisk løp på dagens jaktstart. Klæbo startet som nummer ni, men gikk seg raskt opp i tet og virket utilnærmelig da tempoet ble skrudd opp.

Sergej Ustjugov satte inn rykket i de tøffe bakkene på den siste runden var det kun Klæbo som klarte å følge russeren. Og da nordmannen rykket på nytt noen hundre meter senere måtte russeren slippe noen meter. Den siste halvannen kilometeren beholdt Klæbo to-tre sekunders luke og kunne gå over målstreken til en ny seier foran russiske Ustjugov og Alexey Poltoranin fra Kazakhstan.

Dermed tok han sin sjuende verdenscupseier før jul denne sesongen. Det gjør Klæbo historisk. Å vinne sju løp før nyttår i verdenscupen langrenn har ingen gjort før ham.

-Planen var å åpne knallhardt i dag og prøve å være med helt fra start. Jeg prøvde å hente Holund og Finn ganske kjapt der, også måtte jeg ta et magadrag for å hente igjen Krüger og gutta. Når Sergej dro til, så var det bare å klamre seg fast. Når jeg fikk luka, hadde jeg ikke lyst til å slippe folk inn igjen, sier en fornøyd Klæbo til NRK.

– Det har gått på skinner. Jeg har jo fått gått det jeg villet og jeg har vært flink til å mobilisere skirenn etter skirenn. Det tror jeg har vært litt av suksessoppskriften. Nå blir det godt med juleferie og ta livet med ro noen dager, sier Klæbo.

Hylles

- Det er en unik skiløper som nå tar julepause. For en utøver, ropte NRK-kommentator Jann Post da Johannes Høsflot Klæbo seilte over mållinjen til nok en verdenscupseier.

Klæbo fikk de nødvendige meterne på de siste kilometerne og kunne juble for seier foran Sergej Ustjugov og Alexey Poltoranin. Nå tar unggutten konkurransefri fra verdenscupen til utpå nyåret og står over Tour de Ski.

- Det er sikrest for OL-formen hans å stå over Tour de Ski, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn.

Også i Sverige er de imponerte over hva Klæbo gjør. Den tidligere verdenscupvinneren Mathias Fredriksson er full av lovord om 21-åringen.

- Han er i en klasse for seg selv. Han har den klart beste spurten, likevel valgte han å avgjøre før stadion, det viser at han her en utrolig selvtillit, sa Mathias Fredriksson hos SVT.

Samlet seg et stort felt

Det var Simen Hegstad Krüger som gikk ut i tet etter gårsdagens seier på femten kilometer fristil.

Nordmannen ble nærmest umiddelbart tatt igjen av Alex Harvey, Maurice Manificat og Andrew Musgrave. Bak der gikk Hans Christer Holund og Johannes Klæbo voldsomt fort og etter fem kilometer var de også med i teten.

Ut på den siste runden var det 12 stykker samlet i tet. Da Klæbo, Ustjugov og Poltoranin stakk fra feltet orket ikke de andre norske å henge helt på.

Hans Christer Holund ble nest beste norske på sjuende, Hegstad Krüger ble ti, mens Martin Johnsrud Sundby gikk seg opp fra 20. til ellevteplass.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 408814426


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling