Sykkel-VM i Bergen

Historisk Kristoff fikk trøst av Sagan, som ble overrasket over publikums reaksjon: - Spesielt

Det var ikke bare Peter Sagan som skapte sykkelhistorie i Bergen med sitt tredje VM-gull på rad. Sølvvinner Alexander Kristoff ble tidenes første syklist til å vinne trippelen EM-, OL- og VM-medalje.

HYLLET: Peter Sagan og Alexander Kristoff mottok stor applaus for sine medaljer under premieutdelingen på Torgalmenningen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HYLLET: Peter Sagan og Alexander Kristoff mottok stor applaus for sine medaljer under premieutdelingen på Torgalmenningen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Rundt 200 000 elleville tilskuere stilte seg opp rundt VM-løypa i Bergen for å se Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff kjempe om norsk VM-gull på hjemmebane i den 267,5 kilometer lange løypa.

De to norske stjernene var på topplista over de største forhåndsfavorittene sammen med stjerner som Peter Sagan, Michael Matthews, Matteo Trentin, Greg Van Avermaet og Mikhael Kwitakowski.

I runde etter runde - i vakre naturomgivelser - ble syklistene hyllet av folkehavet i Bergen. Stemningen ble stadig mer elektrisk gjennom denne spesielle søndagen. Så var vorspielet over. Festen steg mot det absolutte klimaks.

For Alexander Kristoff personlig ble det et lite antiklimaks da han ble klar over at Peter Sagan slo ham på målstreken og frarøvet Kristoff verdensmestertittelen på hjemmebane.

Historiske Kristoff og Sagan

Men VM-sølv er en ekstremt imponerende bragd av 30-åringen som ble europamester tidligere i sesongen og som også har OL-bronse på merittlista.

Det kan ingen andre i verden vise til. Både Kristoff og Sagan ble historiske i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer